Food Service τ. 150

6 NEWS 58% περισσότερες τροφές να παράγονται με βιώσιμες διαδικασίες διεθνώς, συστήνουν τα Ηνωμένα Έθνη ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Στη Βρετανία έκδηλη είναι η ανησυχία των παραγωγών αναφορικά με τις ελλείψεις σε βασικά τρόφιμα λόγω της κρίσης. Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, το εθνικό σωματείο παραγωγών διορ- γάνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας επισήμανε ότι σύ- ντομα ντομάτες, αχλάδια και αβγά είναι πιθανό να εκλεί- ψουν από την αγορά. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ CHLOE BY VINCENT To νέο εστιατόριο του Chef Vincent Francoual, Chloe by Vincent, άνοιξε τις πύλες του στις 14 Δεκεμβρίου. Το γαλλικό μπιστρό, που πήρε το όνομά του από την κόρη του σεφ, επανασυστήνεται, μετά το προηγούμενο εγχεί- ρημα του σεφ, το Vincent, που είχε σταματήσει τη λει- τουργία του το 2015. ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΜΕ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ 1260 περιπτώσεις μολυσμέ- νων με Ηπατίδα Α συσκευ- ασιών κατεψυγμένων βατό- μουρων εντοπίστηκαν από την υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ. Το προϊόν ανακλήθηκε άμεσα από τα καταστήματα πώλησης τα οποία βρίσκο- νταν σε Νεα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Μασαχουσέτη και Μέριλαντ. ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Η αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων fast-casual, Βertucci’s, ανακοίνωσε πρό- σφατα τη για δεύτερη φορά ένταξή της στο άρθρο 11 για υποστήριξη επιχειρήσε- ων σε καθεστώς χρεοκοπί- ας. Τα 47 της καταστήματα δείχνουν να έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες λόγω της πανδημίας. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ VERSAILLES Στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ο θάνατος του Felipe A. Valls Sr., ιδρυτή των κουβανέζικων εστιατορίων Versailles. Όντας ο ίδιος κουβανικής καταγωγής, εμπνεύστηκε και σύστησε την αλυσίδα εστιατορίων του, η οποία για πολλά χρόνια αποτέλε- σε σημείο συνάντησης για πολιτικούς στις ΗΠΑ. O OΒΑΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΨΑΡΙ! Μια μεγάλη έκπληξη περί- μενε τους θαμώνες αλλά και τους ιδιοκτήτες εστιατορίου Le και Engelbrecht που είδαν τον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής Barack Obama να βρίσκεται ανάμεσά τους και να δοκιμάζει το δημοφιλέ- στερο πιάτο του καταστή- ματος, το φιλέτο ψαριού. 45% των απορριμμάτων στις ΗΠΑ προέρχονται από τα τρόφιμα και τη συσκευασία τους Ανέβασαν @gastronomyindicator Ένα από τα πιάτα του μενού του Experience Dinner που παρατέθηκε στο πλαίσιο του EU food summit. @ deliofoodhub Για το deliofoodhub, οι κρύες νύχτες του χειμώνα έχουν γεύση τοπικών προϊόντων και μικρών παραγωγών. @terroir_kozani To beef tartar όπως σερβίρεται στο εστια- τόριο Terroir στην Κοζάνη.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=