Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 18

92 μικροί παραγωγοί Κ ι όλα αυτά, εστιάζοντας σταθερά από το 2000 μέχρι και σήμερα στην αναβίωση της παρα- δοσιακής καλλιέργειας της αραχίδας στην περιοχή της Αμμουδιάς Σερρών. Σε συνεργασία με τους αγρότες, πέτυχε να επαναφέρει σε σημαντικό βαθμό την καλλιέργεια του αράπικου φιστικιού, όπως είναι ευρέως γνωστό, και να φτάσει πλέον στο επίπεδο να επεξεργάζεται χιλιάδες τόνους φιστικιού με ανοδικές τάσεις κάθε χρόνο. Διευρύνοντας, παράλληλα, συνεχώς την γκάμα των προϊόντων με καινοτόμες προτάσεις, που εξασφαλίζουν μάλιστα και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνι- σμούς. Για τα χαρακτηριστικά των προϊόντων της οικογενεια- κής μονάδας παραγωγής ξηρών καρπών και επεξεργασίας φιστικιού «Ελληνικός Καρπός», τις εξα- γωγικές της δραστηριότητες και τη διάθεση των προϊόντων στο κανάλι της λιανικής μίλησε στο περιο- δικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Aναστάσιος Αγριανίδης. Της Ελένης Σαραντάκη Μπάρες φιστικοβούτυρου από τις Σέρρες μέχρι… το Μπαχρέιν Ηεταιρεία «Ελληνικός καρπός» έκανε ταπρώτα βήματά της στην αγορά, ψήνοντας φιστίκια από τα χωράφια της Αμμουδιάς Σερρών σε έναν μικρό οικογενειακό φούρνο. Μέσα σε λίγα χρόνια, όμως, κατάφερε να εκσυγχρονιστεί, να προσφέρει στον Έλληνα και ξένο καταναλωτή καινοτόμα προϊόντα, αλλά και να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο φιστικοβούτυρο. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΡΠΟΣ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=