Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 2 - page 46

46
success story
Σας ώθησε να ασχοληθείτε με το αντικείμενο η οικο-
γενειακή επιχείρηση;
Η εταιρεία που έχουμε τώρα με τον αδερφό μου δημιουργήθηκε
από εμάς το 2008. Είμαστε 3η γενιά βέβαια στην παραγωγή
ρυζιού, αλλά εμείς μπήκαμε στα επόμενα στάδια του προϊόντος,
που είναι η μεταποίηση, η τυποποίηση και η διάθεση στην
αγορά, στο καταναλωτικό κοινό. Ο πατέρας μου και ο παππούς
μου ασχολούνταν μόνο με την παραγωγή.
Ξεκινήσατε μαζί με τον αδερφό σας λοιπόν μία νέα
εταιρεία.
Είμαστε και οι δύο γεωπόνοι στις σπουδές μας και θέλαμε να
ασχοληθούμε με το αντικείμενο του ρυζιού, αλλά δεν θέλαμε
να μείνουμε στα στενά πλαίσια της παραγωγής. Επιθυμία μας
ήταν να μπούμε στα επόμενα στάδια, ώστε να εξελίξουμε
περαιτέρω το προϊόν. Ενδεχομένως, η απόφαση να σπουδά-
σουμε και οι δύο Γεωπονία να ήταν λόγω της δραστηριότητας
«Κάθε κόκκος ρυζιού που
παράγουμε είναι φορέας των
αξιών και της φιλοσοφίας που
υπηρετούμε» αυτό είναι το
πιστεύω των αδερφών Κανάκα,
Θεόδωρου και Δημήτρη, και με
αυτό πορεύονται. Μία αμιγώς
ελληνική επιχείρηση με όσπρια,
με πρωτεύον προϊόν το ρύζι, από
δύο αδέρφια στη Θεσσαλονίκη,
ήρθε για να εδραιωθεί στην
ελληνική αγορά. Ο Θεόδωρος
Κανάκας μάς μίλησε για την
ιστορία της εταιρείας, τα
προϊόντα που παράγουν και
διαθέτουν στην αγορά, καθώς και
για τα μελλοντικά σχέδιά τους.
Της Μαρίας Γεωργιάδου
ΑΦΟΙ ΚΑΝΑΚΑ
Ρυζοπαραγωγοί
τρίτης γενιάς
1...,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45 47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,...84
Powered by FlippingBook