Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 26
57 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ WEBSITE LIMNOS ORGANIC WINES 22540 22270 www.limnosorganicwines.gr ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΖΟΙΝΟΣ 26580 22297 www.zoinos.gr SANTO WINES 22860 28058 www.santowines.gr VAENI-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 23320 44274 www.vaeni.gr ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ OINOΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 24920 24771 www.tirnavoswinery.gr ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ 210 6644711 www.markouwines.gr ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ 22540 22296 www.limneswines.gr ΚΡΑΣΙΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ - ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ 210 6219374 www.harlaftis.gr ΚΤΗΜΑ ESMIOS 27510 72022 www.ktimaesmios.gr ΚΤΗΜΑ ΜΠΙΖΙΟΣ 27460 51426 www.biziosestate.gr ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 2310 713981 www.mesimvriawines.gr ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ Γ.& Σ.ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΟΑΕ 27460 31450 www.lafazanis.gr ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΜΑΡΙΩΤΑΚΗΣ 6948746822 www.amargiotakis.gr ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ 27460 23305 www.karamitsoswinery.com ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝ.ΝΕΜΕΑΣ 27460 22210 www.nemeanwines.gr ΤΣΙΛΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ 210 2524567 www.tsililis.gr * Ενδεικτικός πίνακας - Υπάρχουν πολλές ακόμη εταιρείες στο χώρο. Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Η παράδοση της οικογένειας Κουρτάκη στην παρα- γωγή οίνων χρονολογείται από το 1895. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Βασίλη Κουρτάκη (1865 – 1946), ο οποίος είχε τη μοναδική διάκριση να είναι ο πρώτος στη σύγχρονη Ελλάδα που απέκτησε το δίπλωμα του οινολόγου. Ξεκίνησε τις οινοπαραγωγικές του δραστηριότητες στο Μαρκόπουλο, περίπου 30χλμ. ανατολικά της Αθήνας, στην καρδιά της τότε κυριό- τερης οινοπαραγωγικής περιφέρειας της Ελλάδας – τα Μεσόγαια. Από τότε έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις της Ελλάδος. Οινοποιείο Καραμήτρου Το οινοποιείο Καραμήτρος ιδρύθηκε το 2000 και είναι από τα πιο σύγχρονα στον Νομό Καρδίτσας. Είναι το μοναδικό μέσα στη ζώνη που έχει χαρακτη- ρισθεί Ο.Π.Α.Π. Βρίσκεται στον Μεσενικόλα Δήμου Πλαστήρα κι απέχει 22χλμ. από την Καρδίτσα και 3χλμ. από τη Λίμνη Πλαστήρα. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, συνολικής επένδυσης πάνω από 600.000 ευρώ μέχρι σήμερα, με μεγάλη πείρα στον χώρο του κρασιού και με ιδιόκτητες αμπελοκαλλιέργειες 40 περίπου στρεμμάτων, όλες στον Μεσενικόλα, καθώς επίσης και με 100 συνερ- γαζόμενους αμπελώνες. Η ετήσια παραγωγή σήμερα είναι 35.000 φιάλες, με βασικό προϊόν το Μαύρο Μεσενικόλα, το οποίο δια- τίθεται στην ελληνική αγορά, ενώ ένα μέρος της παραγωγής εξάγεται στη Γερμανία. Στην αγορά επί- σης διατίθενται κρασιά σε φιάλες των 187ml και σε ασκούς (bag in box) των 5, 10, 20 λίτρων. Κτήμα Χαρλαύτη Το Κτήμα Χαρλαύτη ιδρύθηκε το 1935 κι άρχισε να εδραιώνεται και να αναπτύσσεται από τα μέσα της δεκαετίας του 1940. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 άρχισε ο εκσυγχρονισμός κι η ανάπτυξη της επιχείρησης, που κρατάει έως σήμερα, ενώ το έτος 1997 έγινε η κατασκευή του οινοποιείου της στη Νεμέα. Το εν λόγω οινοποιείο εκσυγχρονίστηκε πλήρως το 2003. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας του κτή- ματος, στην περιοχή της Νεμέας, βρίσκεται στην τοποθεσία Αχλαδιάς, έχει έκταση 60 στρέμματα και καλλιεργείται βιολογικά. Το Κτήμα Χαρλαύτη ήταν και παραμένει οικογενειακή επιχείρηση, με μακρό- χρονη εμπειρία σε ό,τι αφορά το κρασί. Ανάμεσα στις ποικιλίες που παράγει είναι και τα Αγιωργίτικο, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Λημνιώνα, Cabernet, Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc, Shiraz και Malbec. Μ
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=