Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 28

70 βαρέλι 30L και 50L από τις Ελληνικές Μικροζυθοποιίες για λογαριασμό της ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ. Η εταιρεία, θέλοντας να έχει ένα δυνα- μικό παρόν με προοπτική στον τομέα της ζυθοποιίας και συγχρόνως να ενδυναμώσει την τοπική βιομηχανία και παραγωγή της Δωδεκανήσου, αποφάσισε την εγκατάσταση και λει- τουργία μίας νέας μονάδας ζυθοποιίας στην περιοχή Τσαΐρι της Ρόδου η οποία ολοκληρώθηκε το 2009. Η παραγωγή της μπίρας αρχικά περιορίστηκε στην παραγωγή σε βαρέλι 30L και 50L και τον Μάιο του 2012 προχώρησε στην εμφιάλωση της Zythos Vap σε γυά- λινη φιάλη 330ml και 500ml, καθώς και σε κυτίο των 330ml. Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ιδρύθηκε το 1989 κι αποτελεί τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία μπίρας στην Ελλάδα. Σε όλη της την πορεία, διαγράφει αναπτυ- ξιακή τροχιά, ενώ διαθέτει διεθνώς βραβευμένα προϊόντα. Από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, η εταιρεία διευρύ- νει διαρκώς τον κύκλο εργασιών της, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους καταναλωτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ζυθοποιείο βρίσκεται στην Αταλάντη Φθιώτιδας κι έχει δυνατότητα παραγωγής που ξεπερνά πλέον τα 80.000.000 λίτρα ανά έτος. Στην παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες ανώτερης ποιότητας, όπως αρτεσιανό νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα του Παρνασσού, επιλεγμένες ποικιλίες καλοκαιρινών εξάκλωνων κριθαριών τύπου Scarlet και Prestige κι εκλεκτοί αρωματικοί λυκίσκοι. Septem Η μικροζυθοποιία Septem δημιουργήθηκε στο Ωρολό- γιο Εύβοιας από τον χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώ- του τον Ιούνιο του 2009, με σκοπό τη διάθεση φρέ- σκιας, μη παστεριωμένης μπίρας στην αγορά. Στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει στους πελάτες της φρέσκα, υψηλής ποιότη- τας προϊόντα, μέσα από την αξιοποίηση του αρω- ματικού και γευστικού πλούτου της βύνης και του λυκίσκου και την αναζήτηση και δημιουργία νέων δια- φοροποιημένων γεύσεων. Παράγει αποκλειστικά μη παστεριωμένη μπίρα, προκειμένου να μην αλλοιώνο- νται τα γευστικά χαρακτηριστικά της με τη θερμική κατεργασία της παστερίωσης, η οποία διατίθεται και στα καταστήματα μικρής λιανικής. Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης Το 2010 τρεις φίλοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους μικροζυθοποιία και κάπως έτσι προέκυψε η Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, γνωστή για τη μπίρα Σκνίπα. Η εταιρεία παράγει φρέσκια μπίρα, απα- στερίωτη κι αφιλτράριστη, με πλούσια αρώματα και γεύση. Έκτος από τη μπίρα Σκνίπα, η οικογένεια προϊόντων της μικροζυθοποιίας έχει επεκτα- θεί με την μπίρα Σαλονικιά, που πήρε το όνομά της από την πόλη καταγωγής της. Ζυθοποιία Χίου Ο Μάνος Ναζλίδης δημιούργησε τη μικροζυθοποιία Χίου το 2010 στον Κάμπο Χίου. Το 2012 ξεκίνησε την παραγωγή κι εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπίρας Χίου που αποτελεί μια καινοτόμο πρόταση στην αγορά. Η εμφιάλωσή της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερί- ωτη, για να διατηρείται όλη η γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπίρας. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε τη διάθεση της μπίρας κι εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, διευρύνοντας παράλληλα με νέους κωδικούς τη σειρά προϊόντων της. Κορινθιακή Ζυθοποιία Η Κορινθιακή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρεία μικροζυθοποιίας, παραγωγής κι εμπορίας μπίρας στην Κορινθία. Ιδρύθηκε το 2014 από τον Γιώργο Μουρούτσο και τον Χαράλαμπο Ντιγκιρλάκη. Λειτουργεί με έδρα τα Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου, παράγοντας μπίρες απα- στερίωτες κι αφιλτράριστες που διατηρούν όλα τα φυσικά συστα- τικά της μπίρας. Σήμερα έχει καταφέρει να εδραιώσει το brand της, Canal Dive, στην ευρύ- τερη περιοχή της Κορίνθου. ΜΠΙΡΑ Αφιέρωμα

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=