Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 34

παρέδωσε σιγά σιγά τα ηνία της εταιρείας στην 3η γενιά, με στόχο τη συνέχιση της πορείας της. Η εταιρεία ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΑΚΒΕΛ) μετο- νομάστηκε σε Eurimac τo 1996 για να ενισχύσει τον διεθνή της χαρακτήρα, σηματοδοτώντας παράλληλα και τη μετάβαση στη νέα της φάση. Εγκαινιάζοντας πριν από 22 χρόνια τη νέα παραγωγική μονάδα στο Κιλκίς, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον χώρο της βιομηχα- νίας τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διατηρώντας την πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων εξαγωγέων ζυμαρικών. Κύριο αντικείμενό της είναι η παραγωγή ζυμαρικών για τους περισσότερους Έλληνες λιανεμπόρους (μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ). Με χαρακτηριστικά την τελευταίας τεχνολογίας παραγω- γική διαδικασία, τα 100% ελληνικά σκληρά σιτάρια που αλέθονται στον ιδιόκτητο σιμιγδαλόμυλο της εταιρείας και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή των ζυμαρικών της, αλλά και τις αξίες της οικογένειας Κωνσταντινίδη, η Eurimac έχει επαναλανσάρει στην ελληνική αγορά το ιστορικό brand ΜΑΚΒΕΛ, με και- νούργια χαρακτηριστικά και διάθεση να επικοινωνήσει με τους νέους, ενημερωμένους καταναλωτές. Τα νέα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ απέσπασαν, μάλιστα, πρόσφατα και δύο bronze βραβεία στην κατηγορία Meal Products. Ένα για το Κριθαράκι 5 Δημητριακά και ένα για το Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης με Βρώμη. Η βράβευση των συγκε- κριμένων κωδικών εκφράζει την αποδοχή τους σε δύο δημοφιλείς κατηγορίες προϊόντων των ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ και, παράλληλα, επιβραβεύει έμμεσα την προτίμηση των καταναλωτών πανελλαδικά, που ενί- σχυσαν τα ΜΑΚΒΕΛ με αύξηση πωλήσεων 22% σε σχέση με το 2019. Μέλισσα Κίκιζας Η εταιρεία Μέλισσα Κίκιζας ιδρύθηκε το 1947, από το όραμα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, που να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μας, μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας. Σήμερα, 6 δεκαετίες αργότερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα ηγείται μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα, με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες. Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική δρα- στηριότητα της εταιρείας, που απορροφά ετησίως 100.000 τόνους από τα άριστης ποιότητας ελλη- νικά σκληρά σιτάρια. Το καθετοποιημένο συγκρό- τημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα παράγει ετησίως περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη. Η Μέλισσα Κίκιζας έχει να επιδείξει σημαντική παρουσία και στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου έχει ισχυροποιηθεί με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Atlanta SA, μέσω της οποίας εξά- γει μια σειρά ελληνικών προϊόντων στην πολωνική αγορά, όπως ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ελιές, χαλβά και κρασιά. Οι βασικές μάρκες ζυμαρικών της εταιρείας είναι: η Melissa και η Stella, η σειρά εκλεκτών ζυμαρι- κών Primo Gusto, η θεσσαλική Deveta, η ιστορική Αβέζ και τα παραδοσιακά προϊόντα Βλάχα. Εναλλακτικά τρόφιμα Ζωγράφος Η εταιρεία Ζωγράφος αποτελεί μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, με ιστορία που υπερβαίνει τον αιώνα (ιδρύ- θηκε το 1895). Φτιάχνει τρόφιμα με λίγες θερμίδες και για ειδικές διατροφικές συνήθειες, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου διαβίωσης. Συνεχίζει να προ- σφέρει στον καταναλωτή ειδικά διαι- τητικά τρόφιμα με λιγότερες θερμίδες. Πρόκειται για προϊόντα που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα, την καλή γεύση και που ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των σημερινών καταναλωτών. Προσανατο- λίζεται στην παραγωγή νεωτεριστικών τροφίμων με προστατευτικές για την υγεία ιδιότητες. Η εταιρεία Ζωγράφος, με ισχυρή παρουσία στην έντονα ανταγωνι- στική ελληνική αγορά, δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση της υψηλής και σταθερής ποιότητας των προϊόντων της σε συνδυασμό με ανταγωνιστικές τιμές. Εργαστήριο Ζυμαρικών Μαγγίρι To εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών Μαγγίρι, πιστό στην παράδοση, προσφέρει αγνά και ποιοτικά ζυμαρικά, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές προσμεί- ξεις, ζυμωμένα με αυγά ελευθέρας βοσκής και φρέσκο πρόβειο γάλα από τοπικούς παραγωγούς. Στόχος του εργαστηρίου είναι τα προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία. Για τον λόγο αυτό, τα ζυμαρικά αφυδατώνονται πολλές ώρες σε χαμηλή θερ- μοκρασία και, έτσι, δεν αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά τους. Παράλληλα με τις παραδοσιακές γεύσεις, όπως είναι οι χυλοπίτες, οι χυλοπίτες ολικής άλεσης, τα στριφτάρια, το κριθαράκι, το χυλοπιτάκι, ο τραχανάς, οι βίδες, οι πένες, οι πένες ολι- κής άλεσης και ο ξινόχοντρος, παράγει και καινοτόμα προϊόντα. Το Εργαστήριο Μαγγίρι πήρε το όνομά του από ένα παλιό κρητικό ζυμαρικό που μαγειρευόταν με πολύ 61 Αφιέρωμα ZYMAΡΙΚΑ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=