Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 35
26 Η αγορά των vegan καταναλωτικών αγαθών εμφανίζεται ανοδική και στην Ελλάδα, με τη ζήτηση για τα σχετικά προϊόντα να μεγαλώνει σταθερά, δημιουργώντας ένα νέο «περιβάλλον» για τους καταναλωτές, αλλά και τους επαγγελματίες. Στο πλαίσιο αυτό, το περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» δημιούργησε τη δική του γωνιά για τη vegan αγορά, ώστε να υπάρχει σταθερή ενημέρωση προς τους επαγγελματίες του κλάδου. Λειτουργικά τρόφιμα και επιδόρπια παγωτού με πρώτη ύλη το ρύζι και τα υποπροϊόντα του σχεδιάζονται στη βάση καινοτόμου συνταγής, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του έργου «RiceCream». Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ερευνώ–Δημιουργώ–Καινοτομώ» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Γενετι- κής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, σε συνεργασία με τη βιομηχανία Ιωάννου Ζαχαροπλαστική, την εταιρεία συμβούλων Ergoplanning και το διαπιστευμένο εργαστήριο αναλύσεων QLAB. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, λοιπόν, εκτιμάται ότι το νέο αυτό παγωτό θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2022 –αρχικά στις βασικές γεύσεις βανίλια, σοκολάτα και μάλλον φράουλα–, ώστε να ξεκινήσει ο δειγματισμός του σε υποψήφιους προμηθευτές του πριν από την άνοιξη του επόμενου έτους. Για το θέμα μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής του έργου και πρόεδρος της βιομηχανίας ζαχαροπλαστικής Ιωάννου, Μιχάλης Ιωάννου: «Αναγνωρίζοντας ότι η καινοτομία είναι μονόδρομος και αντιλαμβα- νόμενος ότι η αγορά των vegans και vegetarians μεγεθύνεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας και διεθνώς, αποφασίσαμε να τρέξουμε το έργο RiceCream». Η βιομηχα- νία ζαχαροπλαστικής Ιωάννου, που δουλεύει με χονδρική και λειτουργεί από το 1952, διαθέτει περισσότερους από 300 κωδικούς προϊόντων, απασχολεί 60 άτομα, ενώ η ημερήσια παραγωγή της ξεπερνά τα 1.200 κιλά. Αρχές του 2022 έρχεται το «RiceCream»
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=