Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 37

Barilla: Ανανεωμένες συσκευασίες για τους κωδικούς ολικής άλεσης Τα προϊόντα ολικής άλεσης αποτε- λούν μία από τις υποκατηγορίες ζυμαρικών που σημειώνουν σημα- ντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς ταυτίζονται με το μοντέλο της ισορροπημένης δια- τροφής. Όλες οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά περιλαμβάνουν ανάλογους κωδικούς στο χαρτοφυλάκιό τους, και η Barilla συγκαταλέγεται ανάμεσά τους. Η εταιρεία, μάλιστα, λάνσαρε πρόσφατα τη σειρά ζυμαρικών ολικής άλεσης σε νέες συσκευασίες. Οι κωδικοί «Integrale» της Barilla αποτελούν φυσική πηγή ινών και παρασκευάζονται από σιτάρι ολικής άλεσης, που λαμβάνεται μέσω μιας αποκλειστικής μεθόδου επεξεργασίας του σπόρου στους μύλους της Barilla, για να προσφέρουν ιδιαίτερη γεύση. Σύμ- φωνα με την εταιρεία, μια μερίδα (85 γρ.) ζυμαρικών Ολικής Άλεσης της Barilla παρέχει σχεδόν το 20% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες, που είναι απα- ραίτητες για τη φυσική ισορροπία του οργανισμού. Ζυμαρικά Melissa με καρότο και σπανάκι Αρκετά καινοτόμα προϊόντα, κατάλληλα και για τα ράφια της μικρής λιανικής, έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των ζυμαρικών. Οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έχουν επενδύσει σε πιο υγιεινούς κωδικούς με βάση τα λαχανικά ή με πρώτες ύλες όπως κινόα και χαρούπι. Στο πλαίσιο αυτό, η εται- ρεία Melissa Κίκιζας έχει λανσάρει μια σειρά ζυμαρικών με λαχανικά, που είναι διαθέσιμη σε τρεις δια- φορετικούς τύπους: Σπαγγέτι με Καρότο, Σπαγγέτι με Σπανάκι, Σπαγγέτι με Παντζάρι. Τα νέα ζυμαρικά, ακολουθώντας το σύγχρονο πρότυπο διατροφής, παράγονται από σιμιγδάλι σκλη- ρού σιταριού και 30% πολτό από φρέσκα λαχανικά. Από την εταιρεία κυκλοφορούν επίσης και τα ζυμα- ρικά Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης με Χαρούπι σε συσκευασία των 400 γρ. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης με χαρούπι παρασκευάζονται με ελληνικό χαρούπι, είναι πλούσια σε μαγγάνιο και αποτελούν πηγή πρω- τεϊνών και χαλκού. Επιπλέον αποτελούν πηγή φυτικών ινών και είναι χαμηλά σε λιπαρά. Κωδικοί MISKO χωρίς γλουτένη Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι μια κατηγορία που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει δυναμική είσοδο και στο κανάλι της μικρής λιανικής. Οι βιο- μηχανίες τροφίμων που δραστηριοποι- ούνται στη χώρα μας λανσάρουν συνεχώς νέους κω- δικούς. Πρόσφατη «άφιξη» στα ράφια των καταστημάτων αποτελούν και τα ζυμαρικά MISKO χωρίς γλουτένη. Πρόκειται για μια εναλλακτική πρό- ταση για εκείνους που επιθυμούν να καταναλώνουν ζυμαρικά, αλλά είτε πάσχουν από κοιλιοκάκη, είτε έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, είτε απλώς επιλέγουν μία διατροφή απαλλαγμένη από αυτή. Η MISKO προ- σφέρει την επιλογή χωρίς γλουτένη σε δύο τύπους: Σπαγγέτι και Πέννε Ριγκάτε. Τα νέα ζυμαρικά παρα- σκευάζονται από 100% αλεύρι λευκού και κίτρινου καλαμποκιού. Τορτελίνι ΗΛΙΟΣ 3 τυριά Σε συσκευασία των 250 γραμμαρίων κυκλοφορεί από τη βιομηχανία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ το προϊόν Τορτελίνι ΗΛΙΟΣ 3 τυριά. Η συσκευασία Τορτελίνι ΗΛΙΟΣ 3 τυριά έχει σκούρο μπλε φόντο με φωτεινές αντανακλά- σεις, στοχεύοντας να αναδείξει την ποιότητα του προϊόντος και τα συστα- τικά του. Ο εν λόγω κωδικός έχει γέμιση από γνωστά τυριά, όπως Ρικότα, Πεκορίνο Ρομάνο 70 Πλήθος επιλογών για τα ράφια του μίνι μάρκετ Ένας από τους λόγους που ο κλάδος των ζυμαρικών εμφανίζει ανοδική πορεία είναι το διαρκές λανσάρισμα νέων προϊόντων, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να επενδύουν στην καινοτομία και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς, προσφέροντας νέες επιλογές και για τα μίνι μάρκετ και γενικότερα τη μικρή λιανική. Τόσο τα κορυφαία brands όσο και οι μικρότερες εταιρείες έχουν δημιουργήσει νέα προϊόντα που αναμένεται να (ή έχουν ήδη) κερδίσουν την αγορά. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποια εξ αυτών. ZYMAΡΙΚΑ Αφιέρωμα

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=