Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 40

8 ειδήσεις Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος απέκτησε το 45% της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ Παρά τις αρχικές διαψεύσεις, η ΙΟΝ έδωσε τελικά τα χέρια με τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο, για ένα σημαντικό μέρος των μετο- χών της εταιρείας και τη συνεργασία των δύο πλευ- ρών στην Ελλάδα. Ο πρώην μεγαλομέτοχος της Chipita έψαχνε τον τελευταίο καιρό το επόμενο πρότζεκτ του, μετά την πώληση της γνωστής εταιρείας τροφίμων, και φαίνεται ότι το βρήκε στην ιστορική σοκολατο- βιομηχανία, στην οποία δεν θα έχει όμως διοικητικό ρόλο, σύμφωνα με τη σχετική επίσημη ανακοίνωση. Η ανακοίνωση της ΙΟΝ «Οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ και ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους για τη δημιουργία στρατηγι- κής συνεργασίας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας. Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφά- λαιο της εταιρείας αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειονότητά τους. Σημειώνεται, ότι οι σημερινοί μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν τη διοίκηση της εταιρείας.» Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία απέκτησαν την ΑΓΝΟ Στην εταιρεία Ελλη­ νικά Γαλακτοκομεία ΑΕ, στην οποία ανή­ κει η Όλυμπος, κατέληξε και η ιστο­ ρική ελληνική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ. Όπως ανακοινώθηκε κι επίσημα από τη διοίκηση του Ομίλου στη Θεσσαλία, μετά το σχετικό άνοιγμα των προσφορών, αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού για την απόκτηση της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ και του εμπορικού της σήματος. «Πιστοί στη φιλοσοφία μας για ανάπτυξη μέσα από συνεχείς επενδύσεις, με όπλα την ποιότητα και την καινοτομία, είμαστε βέβαιοι ότι η ΑΓΝΟ θα ξαναγίνει μια σύγχρονη επιχείρηση με τα προϊόντα της να καταλαμβάνουν τη θέση που τους αξίζει στις προτιμήσεις των καταναλωτών» σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση. Η ΗΠΕΙΡΟΣ συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στον διεθνή διαγωνισμό Mediter­ ranean Taste Awards και κατόρθωσε να κατακτήσει συνολικά 7 βραβεία για τα προϊόντα της. Συγκεκριμένα, το ΗΠΕΙΡΟΣ Κατσικίσιο Λευκό Τυρί και η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα Π.Ο.Π. απέσπασαν το Πλατινένιο Βραβείο Εξαιρετικής Γεύσης, την ανώτατη διάκριση στην κατηγορία «Τυροκομικά Προϊόντα», ενώ η παραδοσιακή ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα Π.Ο.Π., η ΗΠΕΙΡΟΣ Αλειφωτή και το ΗΠΕΙΡΟΣ Σαγανάκι (το οποίο προς το παρόν διατίθε­ ται μόνο στις αγορές του εξωτερικού) κατέκτησαν το Χρυσό Βραβείο. Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν, επίσης, το Ταλαγάνι και το ΗΠΕΙΡΟΣ Ελαφρύ (Λευκό) Τυρί αποσπώντας από ένα Ασημέ­ νιο Βραβείο. Τα Mediterranean Taste Awards έχουν στόχο να τονίσουν τα οφέλη και τα πλεο­ νεκτήματα της μεσογειακής διατροφής, μέσω της ανακάλυψης και προβολής και­ νοτόμων προϊόντων. Τα brands τροφίμων και ποτών που συμ­ μετέχουν στον διαγωνισμό αξιολογούνται από μία ομάδα επιστημόνων τροφίμων και ειδικών στη γαστρονομία. Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΗΠΕΙΡΟΣ, Μαρία Γιαννακοπούλου, σχολίασε σχετικά με τη βράβευση: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που 7 ελληνικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με μεράκι, αφοσίωση και τις αυστηρότερες προδιαγραφές στο εργο- στάσιό μας στην Άρτα, ξεχώρισαν για τη γεύση τους, σε έναν κορυφαίο διεθνή διαγω- νισμό, όπως τα Mediterranean Taste Awards». 7 νέα βραβεία για τα προϊόντα ΗΠΕΙΡΟΣ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=