Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 5 - page 9

9
ειδήσεις
«Παιδεία Γάλακτος»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Κρι Κρι
Η ελληνική γαλακτοβιο-
μηχανία Κρι Κρι, με έδρα
το Νομό Σερρών, σχεδί-
ασε ένα πρωτοποριακό
εκπαιδευτικό πρόγραμμα,
που έχει ως στόχο να δημι-
ουργήσει μακροπρόθεσμα
τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την
ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της
ελληνικής παραγωγής γάλακτος –και κατ’
επέκταση των προϊόντων γάλακτος– και
των Ελλήνων παραγωγών.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμ-
ματος με τίτλο «Παιδεία Γάλακτος», που
υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας,
είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
των παραγωγών, μέσω της μείωσης του
κόστους παραγωγής, της βελτίωσης της
ποιότητας του αγελαδινού γάλακτος και
της βελτίωσης της υγείας και ευζωίας των
γαλακτοπαραγωγών αγελάδων. Ουσι-
αστικός στόχος του προγράμματος είναι
να καλύψει το κενό που παρατηρείται
στην τοπική παραγωγή ως προς
την οργάνωση και το τεχνικό
επίπεδο των κτηνοτρόφων
και των συμβούλων τους,
τα οποία σε πολλές περι-
πτώσεις αποτελούν βασικά
πλεονεκτήματα των άλλων
γαλακτοπαραγωγών χωρών.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και
εφαρμόζεται με την τριμερή συνεργα-
σία ανάμεσα στην Κρι Κρι, το εργαστήριο
της Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής
του ΑΠΘ και τους παραγωγούς που συνερ-
γάζονται με την εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτής
της συνεργασίας, η Κρι Κρι έχει αναλάβει
το κόστος των συμβουλευτικών υπηρε-
σιών της πανεπιστημιακής ομάδας και της
υλοποίησης τόσο του θεωρητικού όσο και
του πρακτικού μέρους της εκπαίδευσης.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της
Κρι Κρι, κ. Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε
σχετικά: «Είναι η πρώτη φορά που υλο-
ποιείται στη χώρα μας ένα εκπαιδευτικό
πρόγραμμα με αυτή την κατεύθυνση και
τα χαρακτηριστικά. Η «Παιδεία Γάλακτος»
είναι το αποτέλεσμα της επιθυμίας της
Κρι Κρι να ανταποδώσει στους παραγω-
γούς την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει
στην εταιρεία για περισσότερα από 20
χρόνια. Άλλωστε, οι παραγωγοί του Νομού
Σερρών είναι αυτοί που έχουν συμβάλει
καθοριστικά στη δημιουργία του βασικού
ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των
προϊόντων της Κρι Κρι, που δεν είναι άλλο
από τα γιαούρτια με φρέσκο γάλα ημέρας.
Και αυτό είναι το βασικό στοιχείο που έχει
ωθήσει την εταιρεία στη δεύτερη θέση
στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού και της
προσφέρει σημαντικό προβάδισμα στις
διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται».
Με στόχο να ενισχύσει το έργο των
κοινωνικών κουζινών στην Ελλάδα και
να προσφέρει πλούσια γεύση, σε όσους
το έχουν ανάγκη, η Knorr και η ΕΛΑΪΣ
-UNILEVER HELLAS σε συνεργασία με τη
μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ
παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Πλούσια
γεύση για όλους». Πρόκειται για ένα
πρόγραμμα που θέλει να κάνει πιο νόστιμο
το φαγητό των ανθρώπων που έχουν
ανάγκη. Στην Ελλάδα, η Knorr στοχεύει να
ενισχύσει πολλές κοινωνικές κουζίνες και
συγκεκριμένα παρέχει προϊόντα Knorr,
όπως κύβους, και μέχρι σήμερα έχει προ-
σφέρει 7.000 προϊόντα σε 4 κοινωνικές
κουζίνες, ενώ για όλο το 2017 θα προ-
σφέρει περισσότερα από 50.000 προϊόντα.
Παράλληλα, η Knorr θα προσφέρει περισ-
σότερες από 350.000 μερίδες φαγητού,
ενισχύοντας οικονομικά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ,
ώστε να συνεχίσει το έργο του στην επισι-
τιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη με
βάση την εθελοντική προσφορά.
Η κα Αμαλία Χονδροματίδου, Executive
Foods & Refreshment Director της
ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, είπε για την
πρωτοβουλία: «Η έννοια του γευστικού
φαγητού είναι δημοκρατική. Στην Knorr
πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε
ένα νόστιμο γεύμα. Γιατί όταν το φαγητό
είναι καλό, νιώθεις και εσύ καλά, αφού η
γεύση επηρεάζει τη σωματική, πνευματική
και συναισθηματική μας ευεξία. Στόχος
μας είναι να βοηθήσουμε τις πραγματικά
αξιοθαύμαστες κοινωνικές κουζίνες να
παρέχουν καλύτερα και πιο γευστικά
γεύματα στις ευπαθείς ομάδες που βοη-
θούν». Προκειμένου να ενισχύσει το έργο
των εθελοντών που στηρίζουν τις κοι-
νωνικές κουζίνες στην Ελλάδα, η Knorr
αναλαμβάνει παράλληλα τη δημιουργία
σεμιναρίων μαγειρικής, με σκοπό να βοη-
θήσει τους εθελοντές που μαγειρεύουν
στις κοινωνικές κουζίνες να βελτιώσουν
τις μαγειρικές ικανότητές τους. Τα σεμι-
νάρια μαγειρικής θα διεξάγονται στις
κοινωνικές κουζίνες σε συνεργασία με
το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, με στόχο να κάνουν πιο
πλούσια τη γεύση του φαγητού που σερβί-
ρεται σε όλους όσοι βρίσκουν καταφύγιο
σε αυτούς τους χώρους.
Knorr: Πλούσια γεύση για όλους
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...84
Powered by FlippingBook