Page 80 - ta246_free

Basic HTML Version

80
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Σ
τις 15-16 Φεβρουαρίου 2012
πραγματοποιείται στην Αθήνα,
στο Μέγαρο Διεθνές Συνε-
δριακό Κέντρο Αθηνών (Μέ-
γαρο Μουσικής) το 8ο συνέ-
δριο της γνωστής σειράς
IMIC με θέμα «Γαστρονομία και Τουρισμός
στο Προσκήνιο». Το φετινό IMIC σχεδιάζε-
ται για να αποτελέσει ένα βήμα για προβλη-
ματισμό και συζήτηση στην οποία θα συμμε-
τάσχουν όλοι οι κλάδοι που εμπλέκονται στη
δημιουργία και προώθηση τουριστικών προϊό-
ντων που σχετίζονται με τον κόσμο της γα-
στρονομίας. Με βάση τη μεγάλη επιτυχία και
απήχηση του προηγούμενου συνεδρίου της
σειράς (Φεβρουάριος 2011) με θέμα «Δίνο-
ντας Αξία στην Εμπειρία του Φαγητού» το
φετινό συνέδριο φιλοδοξεί, σε μία δύσκολη
χρονική συγκυρία όπου όλοι αναγνωρίζουν
την αναγκαιότητα ο Τουρισμός να αποτελέ-
σει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα,
να συμβάλει στον επαναπροσδιορισμό του
ρόλου που μπορεί να παίξει η γαστρονομία
στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
ΣΚΟΠΟΣ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ
ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενδυναμώ-
σει το ενδιαφέρον και να συμβάλει στην πε-
ραιτέρω κατανόηση της ολοένα και αυξανό-
μενης σημασίας που έχουν οι γαστρονομικές
εμπειρίες στον τουρισμό, στο πλαίσιο της
σύνδεσης του τουριστικού προϊόντος με τις
αυθεντικές εμπειρίες που πλέον αναζητούν
οι άνθρωποι στα ταξίδια τους.
Η τουριστική βιομηχανία είναι στη μέση
μιας απίστευτης στροφής στον τρόπο που οι
διακοπές προωθούνται στην αγορά και συμ-
βαίνει αυτό γιατί οι άνθρωποι απαιτούν πλέον
αυθεντικές εμπειρίες. Το φαγητό εξασφαλί-
ζει συσχέτιση με τους προορισμούς καθώς
εκτός από φυσική ανάγκη αντιπροσωπεύει
την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προ-
ορισμού, δίνοντας στους τουρίστες μια εικό-
να του πολιτισμού του τόπου που επισκέπτο-
νται. Οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων, το
μαγείρεμα του φαγητού και η παρουσίασή
του καθώς και το συνολικό περιβάλλον της
εστίασης δημιουργούν αναμνήσεις που επη-
ρεάζουν και πολλές φορές προσδιορίζουν
την ταξιδιωτική εμπειρία. Οι ταξιδιώτες θα
πρέπει να αποκτήσουν μακράς διαρκείας
μνήμες από έναν προορισμό, ιδίως όταν συμ-
μετέχουν σε εταιρικά γεγονότα όπου η ανα-
μενόμενη απόδοση των χρημάτων που δαπα-
νήθηκαν είναι απαραίτητη.
Ειδικοί επιστήμονες, marketiers, δημοσιο-
γράφοι, διακεκριμένοι εστιάτορες και μάγει-
ροι, food bloggers και πολλοί άλλοι θα κατα-
θέσουν τις απόψεις τους για το θέμα σε ει-
σηγήσεις και σε στρογγυλά τραπέζια, θα πα-
ρουσιάσουν πετυχημένες πρακτικές στην
Ελλάδα και το εξωτερικό και θα διερευνή-
σουν τρόπους για την καλύτερη παρουσίαση,
προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊό-
ντων και της τοπικής κουζίνας, καθώς και
των άριστων γαστρονομικών προτάσεων και
επιλογών. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αι-
γίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών
Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Ξενοδοχεια-
κού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ). Αξί-
ζει να αναφερθεί ότι το IMIC 2012 θα είναι
για μία ακόμη χρονιά μία ανθρακικά ουδέτε-
ρη και φιλική προς το κλίμα εκδήλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώ-
σεις συμμετοχής: Ηλιότοπος: 22860 24758,
http://imic2012.conferences.gr
IMIC 2012
ΓαστρονομΙα καΙ τουρΙσμοσ στο ΠροσκΗνΙο
Η γαστρονομία είναι και μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένας
από τους ακρογωνιαίους λίθους της προώθησης του
τουρισμού της χώρας μας.