Page 28 - Linux_7

Basic HTML Version

28
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Περί τουρισμού
T
ο «Holiday Inn Thessalo-
niki» βραβεύτηκε από
την Intercontinental Ho-
tels Group για το έτος 2011 με
το βραβείο Torchbearer Award
2011 και ξεχώρισε με τις υψη-
λές επιδόσεις του ανάμεσα στο
σύνολο των ξενοδοχείων που
διαθέτει ο διεθνής ξενοδοχεια-
κός όμιλος στην περιοχή της Ευ-
ρώπης, Μέσης Ανατολής και
Αφρικής. Με αυτό το βραβείο
αναγνωρίζονται και επιβραβεύο-
νται τα ξενοδοχεία που πέτυχαν
εξαιρετικές επιδόσεις στο πρό-
γραμμα της αλυσίδας Great Ho-
tels Guest Love. Η αξιολόγηση
κάθε ξενοδοχείου πραγματοποι-
είται από την Intercontinental
Hotels Group συστηματοποιημέ-
να με μετρήσεις ειδικών δεικτών
καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
O πρόεδρος και διευθύνων σύμ-
βουλος της εταιρείας, κ. Αριστο-
τέλης Θωμόπουλος, δήλωσε με
αφορμή την παραλαβή του βρα-
βείου: «Αποστολή μας είναι να
προσφέρουμε την ιδανική διαμο-
νή σε κάθε επισκέπτη μας. Οι
προσπάθειές μας είναι συνε-
χείς, ώστε να παρέχουμε ποιοτι-
κές υπηρεσίες και ανέσεις
στους πελάτες μας που θα ικα-
νοποιούν τις επιθυμίες τους, αλ-
λά και θα υπερβαίνουν τις προσ-
δοκίες τους. Με την κατάκτηση
του βραβείου Torchbearer
Award 2011 για τέταρτη φορά,
αναγνωρίζονται και επιβραβεύο-
νται αυτές οι προσπάθειες».
Βράβευση του «Holiday Inn Thessaloniki»
H
μεγαλύτερη γιορτή στην Ελ-
λάδα για το Ελαιόλαδο και
την Ελιά οργανώνεται στο Στάδιο
Ειρήνης και Φιλίας, στο Φάληρο,
στις 6, 7 και 8 Απριλίου 2012. Το
φεστιβάλ στηρίζεται απ’ όλους
τους φορείς του κλάδου και την
ελληνική επιστημονική κοινότητα.
Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουρ-
γείου Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων, της Ένωσης Περιφε-
ρειών Ελλάδας, της Κεντρικής
Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας,
καθώς και του ΣΕΒΙΤΕΛ και του
ΕΣΒΙΤΕ. Αποτελεί τον κεντρικό
τόπο συνάντησης των ανθρώπων
της ελαιοκομίας στη χώρα μας,
καθώς και τον προορισμό όλων
των ενεργών καταναλωτών για να
ενημερωθούν για τις ευεργετικές
ιδιότητες του ελληνικού ελαιολά-
δου και τον ενδεδειγμένο τρόπο
χρήσης του. Περιλαμβάνει τριήμε-
ρη έκθεση, συνέδριο για το
marketing και τις εξαγωγές του
ελαιολάδου, τον 3ο Διαγωνισμό
Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων
Ελαιολάδων, παρουσιάσεις με θέ-
μα Τα ελληνικά Λαδοχώρια, δια-
γωνισμό μαγειρικής με έξτρα παρ-
θένο ελαιόλαδο, παρασκευή
cocktails με ελαιόλαδο και snacks
με επιτραπέζια ελιά, παρασκευή
πράσινου σαπουνιού με ελαιόλα-
δο, ενημέρωση καταναλωτών για
τα κριτήρια επιλογής ελαιολάδου
και προϊόντων του και εκδηλώσεις
για παιδιά: Μαγειρική, καλλιτεχνι-
κές δημιουργίες, παραδοσιακά
παιχνίδια. Πρόεδρος της οργανω-
τικής επιτροπής είναι ο κ. Μανού-
σος Μανουσάκης, σκηνοθέτης,
και πρόεδρος της επιστημονικής
επιτροπής είναι ο δρ Απόστολος
Κυριτσάκης, Μ.Sc, Ph.D. Στόχοι
της διοργάνωσης είναι η προβολή
του ελληνικού ελαιολάδου και της
ελιάς, αλλά και των καινοτόμων
δράσεων των ελληνικών επιχειρή-
σεων, η δημιουργία δικτύων που
θα αυξήσουν τις εξαγωγές και θα
βελτιώσουν τις τιμές των ελαιοκο-
μικών προϊόντων και η ανάδειξη
όλων των νέων τεχνολογιών που
αφορούν στο ελαιόλαδο και στην
επιτραπέζια ελιά.
Το Μεγάλο Ραντεβού της Ελαιοκομίας
Π
αρά το εξαιρετικά δύ-
σκολο περιβάλλον που
επικρατεί σήμερα
στην Ελλάδα και την ένταση
της κρίσης στην ελληνική οικο-
νομία, η Aegean συνεχίζει να
αναπτύσσει την εξωστρέφειά
της. Έτσι, η Aegean από την
Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012,
συνδέει την Αθήνα με τη Βου-
δαπέστη με τέσσερις πτήσεις
την εβδομάδα. Ο διευθύνων
σύμβουλος της Aegean, κ. Δη-
μήτρης Γερογιάννης, δήλωσε:
«Διανύουμε το χειμώνα με τη
χαμηλότερη ζήτηση στην ιστο-
ρία της εταιρείας, με υψηλό
κόστος καυσίμων και αεροδρο-
μιακά τέλη που επιβάλει η πολι-
τική του Δημοσίου για την Αθή-
να, που παραμένουν αδικαιολό-
γητα υψηλά. Έχουμε κάνει ήδη
προσαρμογές στη συνολική
δραστηριότητά μας λόγω της
χαμηλής ζήτησης, παράλληλα
όμως είμαστε έτοιμοι να αντα-
ποκριθούμε σε ευκαιρίες που
παρουσιάζονται στην αγορά
όταν είναι συμβατές με τη
στρατηγική της εταιρείας και
τις ανάγκες του τουριστικού
προϊόντος της Ελλάδας».
Αεροπορική σύνδεση Αθήνας–Βουδαπέστης