Page 73 - ta249

Basic HTML Version

HOTELINE:
Οι δύσκολες συνθήκες που επι-
κρατούν τόσο στην παγκόσμια όσο και στην
εγχώρια οικονομία έχουν ωθήσει τους επαγ-
γελματίες του χώρου της μαζικής εστίασης
των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων να είναι
προσεκτικότεροι στις επιλογές τους, δίνο-
ντας ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στην
αναλογία κόστους χρήσης/ωφελιμότητας, πά-
ντα σε συνδυασμό με το λογικό κόστος κτή-
σης και την υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού.
Η γνώση της αξίας ότι «το φθηνότερο τελικά
ενδέχεται να είναι και το πιο ακριβό σε βά-
θος χρόνου» έχει δημιουργήσει τις κατάλλη-
λες συνθήκες για την υιοθέτηση νέων προϊό-
ντων και τεχνολογιών, που θα αναβαθμίσουν
την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών
και θα προσφέρουν ένα σταθερό και, πολλές
φορές, χαμηλό κόστος χρήσης.
Έτσι, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κουζί-
νας, ο σύγχρονος Έλληνας επαγγελματίας
στρέφεται όλο και περισσότερο στην ενσω-
μάτωση της επαγωγικής τεχνολογίας στο μα-
γείρεμα. Οι σύγχρονες επαγωγικές εστίες
μαγειρέματος ή σερβιρίσματος μπουφέ, που
προτείνει η HOTELINE, κατασκευάζονται
από τον οίκο INDUCS Ελβετίας και τείνουν
να εκτοπίσουν τις παλαιότερες «συμβατικής
τεχνολογίας», καθώς προσφέρουν μία σειρά
πλεονεκτημάτων που, στους καιρούς που
διανύουμε, δεν μπορούν να περάσουν απα-
ρατήρητα:
Πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας
κατά τη χρήση. Συγκριτικά αναφέρεται ότι η
ενεργειακή απόδοση των επαγωγικών εστιών
ξεπερνά το 90%, ενώ η αντίστοιχη των εστιών
αερίου δεν ξεπερνάει το 60% και εκείνη των
ηλεκτρικών εστιών φθάνει μέχρι το 40%.
Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε
συστήματα κλιματισμού της κουζίνας λόγω
απουσίας εκπεμπόμενης θερμοκρασίας στο
χώρο.
Απόλυτος και άμεσος έλεγχος της θερ-
μοκρασίας (με ακρίβεια 1 βαθμού Κελσίου)
μέσω της τεχνολογίας RTCS® by INDUCS.
Συμπίεση του χρόνου μαγειρέματος.
Απόλυτη ασφάλεια και προστασία από
πυρκαγιά και εγκαύματα, καθώς οι επαγωγι-
κές εστίες λειτουργούν μόνο εφόσον ανι-
χνεύσουν κάποιο σκεύος και δεν παρατηρεί-
ται εναπομείνασα θερμοκρασία στην κεραμι-
κή εστία, καθώς, σε αντίθεση με τις συμβατι-
κές τεχνολογίες, στην περίπτωση της χρήσης
επαγωγής για το μαγείρεμα η θερμοκρασία
«παράγεται» απευθείας στο σκεύος μαγειρέ-
ματος και όχι μέσω της μεταφοράς θερμότη-
τας από την εστία. Έτσι, επιλέγοντας τη χρή-
ση τεχνολογιών βέλτιστης ενεργειακής από-
δοσης, όπως είναι η επαγωγική, επιτυγχάνε-
ται μία στροφή των επιχειρήσεων σε τεχνολο-
γίες περισσότερο «πράσινες», παράγοντας
καθοριστικός όχι μόνο για το ίδιο το φυσικό
περιβάλλον, αλλά και για τη συνειδητοποιημέ-
νη πελατεία παγκοσμίως, που κατά την επιλο-
γή συνεργατών θέτει ως κριτήριο τη χρήση
τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.
ΧΕΝΕΧ:
Ο επιχειρηματίας ή ο υπεύθυνος
για τον εξοπλισμό του χώρου εστίασης θα
πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον τις βασικές
ανάγκες του, ώστε με τη βοήθεια ενός επαγ-
γελματία συμβούλου ή εταιρείας εξοπλισμού
μαζικής εστίασης να μπορεί να προβεί στην
επιλογή των κατάλληλων μηχανημάτων. Βασι-
κή πρόταση είναι η εφαρμογή κανόνων οικο-
λογικής ευαισθησίας (πράσινη εγκατάστα-
ση), όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες τεχνολο-
γικές τάσεις. Σημαντικό είναι ο νέος εξοπλι-
σμός να βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργει-
ας και κλιματισμού, στην απορρύπανση του
αέρα μαγειρέματος, στην εξοικονόμηση νε-
ρού και απορρυπαντικού, στην υγιεινή του
χώρου της κουζίνας και των συσκευών–μηχα-
νημάτων κ.λπ. Η Xenex παρακολουθεί πάντα
τις εξελίξεις και τις τάσεις στους εξοπλι-
σμούς μαζικής εστίασης και έχει ενισχύσει
την γκάμα της με μία πλήρη σειρά μηχανημά-
των που ανταποκρίνονται στην περιβαλλοντι-
κή ευαισθησία της. Τέτοια μηχανήματα είναι,
για παράδειγμα, επαγωγικές εστίες τελευ-
ταίας τεχνολογίας, πλήρη συστήματα μαγει-
ρικής χωρίς χοάνη απαγωγής (φριτέζες,
φούρνοι, rotisseries κ.ά.), πλυντήρια πιάτων
που ελαχιστοποιούν την κατανάλωση νερού,
χημικών, ρεύματος κ.λπ.
ACRILIX:
Τα προϊόντα της εταιρείας είναι
φιλικά προς τα τρόφιμα. Το ακρυλικό και ειδι-
κά το Pet είναι 100% κατάλληλο για επαφή με
τα τρόφιμα και φυσικά είναι ανακυκλώσιμο.
«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ» ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ