Page 72 - Τουριστική Αγορά τ. 253

72
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟ-
ΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Για έκτη συνεχόμενη διοργάνωση, η 8η
HO.RE.CA., στο πλαίσιο των παράλληλων εκ-
δηλώσεων του Chef's Club Ελλάδας, φιλοξέ-
νησε το Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας. Και
τις τέσσερις ημέρες διεξαγωγής της έκθε-
σης, ο χώρος του Chef's Club στο Hall 4 ήταν
γεμάτος από επαγγελματίες της μαζικής
εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα που παρακο-
λουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις δρά-
σεις των chefs.
Από την πληθώρα εκδηλώσεων ξεχώρισε
το event «Οι γαστρονομικοί λεωφόροι των
εθνών», όπου chefs από πολλές χώρες, αλλά
και τις εδώ πρεσβείες τους (Ταϊλάνδη, Πο-
λωνία, Φιλιππίνες, Μεξικό, Αίγυπτος, Παλαι-
στίνη, Ισραήλ, Περού, Ινδονησία και Ιαπωνία)
παρουσίασαν μοναδικά πιάτα της γαστρονο-
μικής κουλτούρας τους. Επίσης, η επίδειξη
Μοναστηριακής Μαγειρικής, με τον πατέρα
Επιφάνιο να παρουσιάζει συνταγές της θρη-
σκευτικής παράδοσής μας, κέρδισε την προ-
σοχή των επισκεπτών. Τέλος, όπως κάθε
χρονιά, πληθώρα συμμετοχών είχαν οι διαγω-
νισμοί επαγγελματιών και σπουδαστών σε
αντικείμενα, όπως το σκάλισμα φρούτων, η
νεκρή ζύμη, η σοκολάτα, το πιάτο με θαλασ-
σινά και το επιδόρπιο.
ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ FUTURE
HOTEL ΟΝ THE WEB
Εκατοντάδες ξενοδόχοι και αμέτρητοι
επαγγελματίες του τουρισμού επισκέφθηκαν
στο hall 3 της έκθεσης HO.RE.CA. το Future
Hotel on the Web και παρακολούθησαν, με-
ταξύ άλλων, τις εισηγήσεις γνωστών επαγ-
γελματιών, με εμπειρία στο διαδικτυακό
marketing.
Έντονο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση
«
Εξειδικευμένες Πρακτικές Προώθησης Ξε-
νοδοχείων στο Διαδίκτυο», που πραγματοποι-
ήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, σε συ-
νεργασία με το διεθνή οργανισμό IFITT,
όπου συμμετείχαν ως ομιλητές η Χαρά Γε-
ωργιάδου, country manager της Trivago
GmbH, ο Άκης Λαοπόδης, founder και CEO
της LAYERISE, η Σοφία Παναγιωτάκη, διευ-
θύντρια της Media Co, και ο Vittorio Deotto,
territory manager της TripAdvisor. Την εκδή-
λωση παρακολούθησαν πλήθος ξενοδόχων,
αλλά και πολλά στελέχη μεγάλων ξενοδοχει-
ακών μονάδων.
Πέρα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, φι-
λοξενήθηκαν στο πλαίσιο του Future Hotel on
the Web πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ειση-
γήσεις ειδικών στο διαδικτυακό marketing,
όπως «Σύγχρονα και δυναμικά Web sites που
αυξάνουν τις κρατήσεις του ξενοδοχείου
σας», «Η επιρροή των social media στις on-
line κρατήσεις», «Mobile Applications: Πώς
να αυξήσετε την κερδοφορία σας και την
ικανοποίηση των πελατών σας», «Συστήματα
οn-line κρατήσεων-Ιδανικά χαρακτηριστικά
και τεχνολογίες τελευταίας γενιάς», «Τουρι-
στικοί προορισμοί: Διαδικτυακή φήμη και
πώς τη διαχειριζόμαστε», «Όλα όσα πρέπει
να γνωρίζετε για το e-mail marketing».
Τέλος, ενδιαφέρον, είχε και η έκθεση φω-
τογραφίας των γνωστών φωτογράφων Γιώρ-
γου Λιζάρδου και Βαγγέλη Πατεράκη, με θέ-
μα «Ο ρόλος της εικόνας στη διαδικτυακή
παρουσία του ξενοδοχείου», που περιλάμβα-
νε εικόνες ξενοδοχείων μέσα από το φακό
των γνωστών φωτογράφων.
ΠΡΩΤΟ HO.RE.CA. BARTENDERING
SHOW
Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσαν όλοι οι
διαγωνισμοί και τα πρωταθλήματα της Ένω-
σης Μπάρμεν Ελλάδος κατά τη διάρκεια της
8
ης HO.RE.CA.. Όλοι οι συμμετέχοντες έδω-
σαν τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζο-
ντας μοναδικές δημιουργίες, ενώ το κοινό
που κατέκλυσε τον ειδικά διαμορφωμένο χώ-
ρο, συμμετείχε και αυτό με το δικό του ξεχω-
ριστό τρόπο στις παρουσιάσεις, μετατρέπο-
ντας το bartending σε ένα πραγματικό show!
Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου διεξήχθη
ο τρίτος διαγωνισμός Non Alcoholic Cocktail
2013,
με νικητή τον Παναγιώτη Πάλλη, με το
κοκτέιλ Sichuan, ο οποίος θα εκπροσωπήσει
την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της
ΙΒΑ στην Τσεχία (Πράγα, 16-22 Αυγούστου).
Δεύτερος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Σπυ-
ρέας και τρίτος ο Δημήτρης Μπουρλέκας.
Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, τον 1ο Δια-
γωνισμό Ελληνικού Cocktail κέρδισε η Κων-
σταντίνα Νικολίτση με το Ermis Station, ενώ
την ακολούθησαν στη δεύτερη θέση ο Κυριά-
κος Ουζουνίδης και στην τρίτη ο Γιώργος
Δενδράκης.
Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου πραγματο-
ποιήθηκαν οι τελικοί των διαγωνισμών
Classic Cocktail και Flair. Στο Classic Coc-
ktail, νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης
Γκοβάτσος με το Skyfall, δεύτερος ο Ζάχος
Κυρίτσης και τρίτος ο Παναγιώτης Σπυρέας.
Στην κατηγορία Flairtending, την πρώτη θέ-
ση πήρε ο Κωνσταντίνος Φραντζής με το
Show με Flair, τη δεύτερη ο Διονύσης Καλο-
γερίας και τρίτος αναδείχθηκε ο Στέλιος
Παπαδόπουλος.
Μετά την απονομή των βραβείων ακολού-
θησε ένα μοναδικό show από τον παγκόσμιο
πρωταθλητή στο Flairtending, Tomasz
Malek, το οποίο έκλεισε με εντυπωσιακό
τρόπο το 1ο HO.RE.CA. Bartending Show.
Πέρα από τους διαγωνισμούς και τα πρω-
ταθλήματα, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια
mixology από τον Laurent Greco και σεμινά-
ριο Vintage Cocktails από τον Fernando
Castellon. Επίσης, ο Γιώργος Καπώνης πα-
ρουσίασε σεμινάριο με θέμα «Cocktails in a
Restaurant» και ο παγκόσμιος πρωταθλητής
στο Flair, Tomasz Malek, το σεμινάριο «How
to prepare for a flair competition».
2
o HO.RE.CA. BEER FESTIVAL
Στην 8η HO.RE.CA. πραγματοποιήθηκε με
μεγάλη επιτυχία και το 2ο HO.RE.CA. Beer
Festival, που περιλάμβανε διαγωνισμούς,
ενημερωτικές ημερίδες και live επιδείξεις
μαγειρικής για μπιραρίες.
Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πραγματοποι-
ήθηκε ο τελικός διαγωνισμού σερβιρίσματος
μπίρας Draft με νικητή το Διονύση Καλογε-