Page 74 - Τουριστική Αγορά τ. 253

74
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ρία, δεύτερο τον Κωνσταντίνο Δρίτσα και τρί-
το τον Ιωάννη Σιδηρόπουλο. Επίσης, διοργα-
νώθηκε διαγωνισμός beer bottle speed
opening, στον οποίο την πρώτη θέση κατέ-
κτησε ο Κωνσταντίνος Δρίτσας, τη δεύτερη ο
Απόστολος Λαδόπουλος και την τρίτη θέση ο
Διονύσης Καλογερίας.
Από τους δύο διαγωνισμούς, συνολικός-
overall νικητής αναδείχθηκε ο Διονύσης Κα-
λογερίας, ο οποίος κέρδισε τη συμμετοχή
του στο British Beer Fest στο Λονδίνο (13-17
Αυγούστου).
Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες εκδηλώ-
σεις του 2ου HO.RE.CA. Beer Festival ξεχώ-
ρισε και η παρουσίαση συνταγών κοκτέιλ με
μπίρα από τον Νικόλα Ραδίση, μέλος της
ΕΜΕ, και με τη βοήθεια των Γιάννη Σιδηρό-
πουλου και Γιάννη Βλάχου από τον ΟΤΕΚ
Αναβύσσου. Απλές αλλά και πιο σύνθετες
παρασκευές ενθουσίασαν το κοινό που είχε
την ευκαιρία να τις δοκιμάσει.
Παράλληλα, οι επαγγελματίες είχαν τη δυ-
νατότητα να παρακολουθήσουν το γνωστό
chef Γιώργο Στανίτσα να δημιουργεί συντα-
γές με μπίρα και συνταγές ιδανικές για μπί-
ρα, καθώς και τον chef Χρήστο Τζαβαράκο
που πρότεινε έξυπνες λύσεις για tapas, εύ-
κολα στην παρασκευή.
Επίσης, φιλοξενήθηκε ένα πάνελ με γνω-
στούς αρχιτέκτονες και designers χώρων
εστίασης (Μηνάς Κοσμίδης, Κώστας Γκά-
γκος και Δημήτρης Χατζηχρήστος) για την
μπιραρία και το ψητοπωλείο του αύριο, κα-
θώς και μία ενημερωτική παρουσίαση για τη
μουσική και την ισχύουσα νομοθεσία από το
δικηγόρο, κ. Δημήτρη Κορωνάκη.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΦΕ
Εντυπωσίασαν τα Πανελλήνια Πρωταθλή-
ματα Καφέ 2013 που φιλοξένησε για τρίτη
φορά η έκθεση HO.RE.CA. Σε ειδικά δια-
μορφωμένο χώρο του Hall 1 που εναρμονί-
στηκε πλήρως με τα διεθνή πρότυπα και
τους κανονισμούς του SCAE, δεκάδες επαγ-
γελματίες του καφέ απ’ όλη την Ελλάδα συ-
γκεντρώθηκαν για να δώσουν το «παρών»
στις εθνικές διοργανώσεις ανάδειξης εκεί-
νων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα
αντίστοιχα coffee events σε Νίκαια και Μελ-
βούρνη για το 2013. Από τις αναμετρήσεις
των τεσσάρων ημερών της έκθεσης, αναδεί-
χτηκαν νέα ταλέντα που είχαν την ευκαιρία
να συναντήσουν τους πρωταθλητές των
προηγουμένων ετών και να ανταλλάξουν
απόψεις σχετικά με τις εγχώριες και διε-
θνείς εξελίξεις στην αγορά της καφεστία-
σης. Την πρώτη θέση στο National Cup
Tasters Championship κατέλαβε ο Ζαφεί-
ρης Μαύρος, τη δεύτερη ο Λάμπρος Ηριώ-
της και την τρίτη ο Άρης Ματσούκας. Αντί-
στοιχα, την πρώτη τριάδα του National
Coffee in Good Spirits Championship αποτέ-
λεσαν οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Νικό-
λαος Μπουρμπάκης και Διονύσιος Μούστης.
Στο ανερχόμενο National Brewers Cup
Championship, ο Αλέξανδρος Φούκης ανα-
δείχθηκε πρώτος, με το Στέφανο Δωματιώτη
και το Σταύρο Λαμπρινίδη να κατακτούν τη
δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Πα-
ράλληλα με το διαγωνιστικό κομμάτι πραγμα-
τοποιήθηκε με πανηγυρικό τρόπο και η πο-
λυαναμενόμενη απονομή του Best Coffee
Nation στο SCAE Hellas από τον Ούγγρο κρι-
τή, Tibor Hajcsunk.
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 1o HO.RE.CA. WINE
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην
8
η HO.RE.CA. το 1ο HO.RE.CA. Wine, με τη
συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων από το χώ-
ρο του κρασιού. Στη διάρκειά του πραγματο-
ποιήθηκαν γευσιγνωσίες και σεμινάρια ειδι-
κού χαρακτήρα, δίνοντας σε όσους το παρα-
κολούθησαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν
στον κόσμο των επώνυμων εγχώριων οίνων
και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω
από το κρασί. Συντονιστής και κύριος ομιλη-
τής ήταν ο οινολόγος Γιώργος Φλούδας ο
οποίος συνεπικουρήθηκε από γνωστούς οινο-
λόγους και sommeliers, όπως οι κ.κ. Χρύσα
Γιατρά και Πάρις Κυπαρισσίου, οι οποίοι μί-
λησαν για την αναγκαιότητα του επαγγέλμα-
τος του sommelier. Στα πλαίσια του 1oυ
HO.RE.CA. Wine, ο sommelier Γιάννης Μα-
κρής πραγματοποίησε γευσιγνωσίες των
ακριβότερων ελληνικών οίνων, ο οινοχόος
Βαγγέλης Ψοφίδης παρουσίασε τη σωστή
κατάρτιση wine list και ο sommelier Νίκος
Γιαννόπουλος μίλησε για τις σπάνιες ελληνι-
κές ποικιλίες και την κατάρτιση wine list σε
επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ιδιοκτή-
τες εστιατορίων, F&B managers ξενοδοχεί-
ων και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα.
TO ΞΕΕ ΣΕΡΒΙΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ
ΣΤΗ HO.RE.CA.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας
παρουσίασε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, τα
αποτελέσματα της συντονισμένης δράσης
του για την καθιέρωση του Ελληνικού Πρωι-
νού στις ξενοδοχειακές μονάδες.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Hall
4,
ο κ. Γιώργος Πίττας, εκπρόσωπος του Επι-
μελητηρίου και υπεύθυνος για το συγκεκρι-
μένο project, συντόνισε τα πάνελ οκτώ δια-
φορετικών περιοχών της χώρας, όπου τοπι-
κοί παράγοντες έδωσαν χρήσιμες πληροφο-
ρίες για τα προϊόντα, τις γεύσεις και την πο-
λιτισμική ταυτότητα της περιοχής τους, φέρ-
νοντας έτσι πιο κοντά τους ξενοδόχους με
τους τοπικούς παραγωγούς. Για πρώτη φορά
παρουσιάστηκαν στην έκθεση HO.RE.CA. τα
πρωινά οκτώ περιοχών που έχουν ήδη υπο-
γράψει Σύμφωνο Ποιότητας με το ΞΕΕ. Συ-
2
o HO.RE.CA. BEER FESTIVAL