90
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
TOYΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑRKETING
προορισμούς, όπως το Ναύπλιο, και επίσκε-
ψη στο Loutraki Thermal Spa.
Ο πρόεδρος του LTO, Σπύρος Καραβού-
λης, σε γεύμα που παρατέθηκε στο κατάστη-
μα «Ιχθυόεσσα» στο Λουτράκι, καλωσόρισε
τους καλεσμένους και τους ενημέρωσε για
τη λειτουργία, τις ενέργειες και τα μελλοντι-
κά σχέδια του LTO σχετικά με την ανάπτυξη
του τουρισμού στην περιοχή, σε μία συζήτη-
ση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πιθανές μελ-
λοντικές περαιτέρω συνεργασίες.
Πελοπόννησος: ένα νέο brand για τη
διεθνή τουριστική αγορά
Τους κύριους άξονες επαναπροσδιορι-
σμού του brand Πελοπόννησος και τη στρα-
τηγική που θα ακολουθηθεί την προσεχή δε-
καετία για την ανέλιξη του τουριστικού κλά-
δου στην περιφέρεια, παρουσίασε ο περιφε-
ρειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης,
στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιή-
θηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρου-
σία της υπουργού Τουρισμού.
Στην ομιλία του ο κ. Τατούλης ανέφερε
ότι έχουν τεθεί ως στόχοι η άμεση επιμήκυν-
ση της τουριστικής σαιζόν και η διεύρυνση
των πηγών άντλησης τουριστών στον προορι-
σμό. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Πελο-
ποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας, που οριο-
θετεί τις προδιαγραφές για την ένταξη σε
αυτό των χώρων διαμονής και εστίασης, κα-
θώς και των παραγόμενων προϊόντων, στις
υποδομές (οδικό/σιδηροδρομικό δίκτυο, μα-
ρίνες, αεροδρόμιο Τρίπολης) ως καθοριστι-
κό αναπτυξιακό παράγοντα και στο ΕΣΠΑ,
επισημαίνοντας ότι στον άξονα ενίσχυσης
των επενδύσεων και εκσυγχρονισμού της
επιχειρηματικότητας, η περιφέρεια προχω-
ρά άμεσα στη δημιουργία Περιφερειακού
Επιχειρηματικού Ταμείου.
Επισήμανε επίσης ότι κυρίαρχο ρόλο στη
δημιουργία ταυτότητας του προορισμού Πε-
λοπόννησος θα αποτελέσουν οι 10 Εμπει-
ρίες, δράσεις με συγκεκριμένα προϊόντα,
μέσα από τη σύνθεση των οποίων θα προσεγ-
γιστούν νέες αγορές που θα τροφοδοτούν με
τουρίστες την περιφέρεια όλο το χρόνο. Αυ-
τές είναι οι Γεύσεις με ιστορία, Συναρπαστι-
κές διαδρομές, Ανεκτίμητη κληρονομιά, Γη
των μύθων, Φύση και δραστηριότητες, Ευε-
ξία και πολυτέλεια, Μυθικές παραλίες, Βου-
νά για κάθε εποχή, Οικογενειακό ταξίδι και
Ρομαντικός προορισμός.
Εκδήλωση για το Τοπικό Σύμφωνο
Ελληνικού Πρωινού Κέρκυρας
Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας (ΕΞΚ), σε
συνεργασία με το δίκτυο παραγωγών τοπι-
κών προϊόντων Η Κέρκυρα Παράγει, πραγ-
ματοποίησε εκδήλωση στο ξενοδοχείο
«
Corfu Palace» με στόχο την έναρξη εφαρ-
μογής στην πράξη του Τοπικού Συμφώνου
Ελληνικού Πρωινού στην Κέρκυρα και τη
γνωριμία των μελών της ΕΞΚ με τους τοπι-
κούς παραγωγούς, που αποσκοπεί στη δια-
σύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Κέρ-
κυρας με τον πρωτογενή τομέα και στην πε-
ραιτέρω γνωριμία των επισκεπτών με τις
γεύσεις του τόπου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπεύθυνος του
προγράμματος του ΞΕΕ, Τοπικό Σύμφωνο
Ελληνικού Πρωινού και μέλος του ΔΣ του, κ.
Γιώργος Πίττας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία
τους ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ.
Σπύρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας,
κ. Σκούρτης, ο κ. Προβατάς από το δήμο
Κέρκυρας, μέλη του Περιφερειακού Συμ-
βουλίου και άλλοι επίσημοι.
Ακολούθησε σύσκεψη, στην οποία συμμε-
τείχαν ο κ. Πίττας και εκπρόσωποι των ΕΞΚ,
Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, Συλλόγου
Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας, Δικτύου
Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων Η Κέρκυρα
Παράγει, ΠΥΤ Ιονίων Νήσων, Περιφέρειας
Ιονίων Νήσων, Δήμου Κέρκυρας, Επιμελητη-
ρίου Κέρκυρας, Λέσχης Γαστρονομίας Κέρ-
κυρας και Σωματείου Εστιατόρων Βόρειας
Κέρκυρας και συστάθηκε τοπική επιτροπή
με σκοπό να γίνει παρουσίαση του μπουφέ
με το Ελληνικό Πρωινό Κέρκυρας στους
προσέχεις μήνες.
Στην πρωτεύουσα της γαστρονομίας
«
μαγείρεψε» το Mount Athos Area
Gourmet
Μία κορυφαία εκδήλωση που προκάλεσε
το έντονο ενδιαφέρον των 30 συμμετεχό-
ντων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Φε-
βρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο bistrot «Evi
Evane», στο κέντρο του Παρισιού, όπου οι
chef Ντίνα Νικολάου και Δημήτρης Πολύζος,
παρουσίασαν σε 30 Γάλλους δημοσιογρά-
φους και wine lovers γεύσεις από τα menu
της θεματικής εβδομάδας με τίτλο
«
Mediterraneo», η οποία θα πραγματοποιηθεί
στο πλαίσιο διοργάνωσης στις 10-15/6/13.
Ιδιαίτερη ήταν η προβολή του Mount Athos
Area Gourmet, αναδεικνύοντας ολόκληρη τη
γαστρονομική ταυτότητα και παράδοση της
προ του Άθω περιοχής. Παράλληλα, παρου-
σιάστηκε η ιστορία της Ιεράς Μονής Αγίου
Παντελεήμονος Αγίου Όρους, καθώς και το
Μετόχι Χρωμίτσα ως τόπος παραγωγής
αγιορείτικου οίνου, ενώ πραγματοποιήθηκε
οινογευσία πέντε ποικιλιών, οι οποίες προέρ-
χονται από τους αγιορείτικους αμπελώνες.
Οι εκπρόσωποι του έντυπου, ηλεκτρονικού
και ραδιοφωνικού Τύπου εξέφρασαν την
απόλυτη ικανοποίησή τους για την εξαιρετική
διοργάνωση.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομά-
δας του Mount Athos Area Gourmet, αναμέ-
νεται να επισκεφθούν την περιοχή, ώστε να
αποκτήσουν δική τους πλέον εικόνα τουριστι-
κές προτάσεις της και για τη γαστρονομική/
οινολογική παράδοσή της. Η εκδήλωση απο-
τέλεσε προϊόν συνεργασίας του Οργανισμού
και της Autovision Γαλλίας.
•