Page 40 - Τουριστική Αγορά τ. 254

40
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Η στήλη των προμηθευτών
T
ην Amstel Radler, μία νέα
μπίρα με χυμό λεμόνι, κυ-
κλοφόρησε πρόσφατα η
Αθηναϊκή Ζυθοποιία, εγκαινιάζο-
ντας μία νέα κατηγορία μπίρας
στην Ελλάδα. Η Amstel Radler
παράγεται στην Ελλάδα και είναι
αποτέλεσμα του συνδυασμού
της γεύσης της Amstel με τη
δροσιά του χυμού λεμονιού. Πί-
νεται παγωμένη, περιέχει 2% αλ-
κοόλ και έχει θολή όψη λόγω της
ανάμειξης της μπίρας Amstel με
το χυμό λεμονιού. Η Amstel
Radler παρουσιάστηκε για πρώ-
τη φορά στους επαγγελματίες
εστίασης και το κοινό στην έκθε-
ση HO.RE.CA. 2013.
Amstel Radler: Νέα μπίρα με χυμό λεμόνι από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Οι DETROP και OENOS κέρδισαν το στοίχημα της εξωστρέφειας
Η
22
η Διεθνής Έκθεση
Τροφίμων-Ποτών-Μη-
χανημάτων & Εξοπλι-
σμού DETROP και η 4η Διε-
θνής Έκθεση Οίνου OENOS,
που πραγματοποιήθηκαν τον
Μάρτιο του 2013 στο Διεθνές
Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέ-
ντρο Θεσσαλονίκης, έδειξαν το
δρόμο της εξωστρέφειας για
τα ελληνικά τρόφιμα-ποτά, προ-
σελκύοντας συνολικά περίπου
22.000
επισκέπτες, με αύξηση
των εμπορικών επισκεπτών κα-
τά 127%, σε σχέση με την προη-
γούμενη αντίστοιχη διοργάνω-
ση. Απευθυνόμενες αποκλειστι-
κά και μόνο σε εμπορικούς επι-
σκέπτες και επαγγελματίες του
κλάδου τροφίμων και ποτών,
συγκέντρωσαν σχεδόν 500 άμε-
σους εκθέτες, καθώς και επι-
σκέπτες από 32 ξένες χώρες.
Ο εθνικός εκθεσιακός φορέ-
ας ΔΕΘ-HELEXPO προσκάλε-
σε και φιλοξένησε εμπορικούς
επισκέπτες από σημαντικές
χώρες-στόχους για την προώ-
θηση της ελληνικής παραγωγής
τροφίμων-ποτών, αλλά και της
γαστρονομίας της χώρας μας.
Ειδικότερα, φιλοξενήθηκαν
πάνω από 100 δυνητικοί αγορα-
στές ελληνικών τροφίμων-πο-
τών, μέσω του προγράμματος
Hosted Buyers, μεταξύ των
οποίων 20 εμπορικοί επισκέ-
πτες από ΗΠΑ και Καναδά, 18
Ρώσοι εμπορικοί επισκέπτες
από την Αγία Πετρούπολη και
τη Μόσχα, 15 Βούλγαροι επιχει-
ρηματίες του κλάδου τροφίμων
και ποτών και 60 επιλεγμένοι
εμπορικοί επισκέπτες από την
Ευρώπη.
Συμμετείχαν οι Περιφέρειες
Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατο-
λικής Μακεδονίας-Θράκης, Βο-
ρείου Αιγαίου και Κρήτης, κα-
θώς και πολλά Επιμελητήρια
της χώρας, αλλά και της Κύ-
πρου, ενώ διευρυμένη ήταν και
η εκθεσιακή παρουσία του Συν-
δέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων
Τροφίμων-Ποτών Εξωτερικού
(
ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ).
Οι γευσιγνωσίες είχαν την τι-
μητική τους, ενώ πλήθος γα-
στρονομικών δημιουργιών πα-
ρουσιάστηκαν στο Διεθνή Δια-
γωνισμό Μαγειρικής Νότιας
Ευρώπης, που διοργανώθηκε
από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
Βορείου Ελλάδος, σε συνεργα-
σία με την Παγκόσμια Ομο-
σπονδία Αρχιμαγείρων.
Οι δύο εκθέσεις πλαισιώθη-
καν από το Διεθνή Διαγωνισμό
Οίνου Θεσσαλονίκης, όπου
στην τελετή απονομής των
βραβείων του τιμήθηκε η κα
Τάρα Τόμας, δημοσιογράφος
του «Wine & Spirit», του Νο1
περιοδικού του κλάδου στην
Αμερική.
Μεταξύ των παράλληλων εκ-
δηλώσεων ήταν και ο 2ος Πα-
νελλήνιος Διαγωνισμός Ετικέ-
τας Gold Label 2013, αλλά και
το 3ο Συμπόσιο Package &
Label Design.
ΔΡΑΤΤΕ: 3ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
Τ
ο Ινστιτούτο Τουριστικών Με-
λετών και Ερευνών του
ΔΡ.Α.Τ.Τ.Ε., με την υποστήριξη του
Τμήματος Τουριστικών Επιχειρή-
σεων του ΤΕΙ Αθήνας, του Western
Washington University και του IMI
Hospitality Management
University, διοργανώνει το 3ο Διε-
θνές Συνέδριο για τη Διοίκηση
Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλο-
ξενίας, που θα διεξαχθεί στο ξενο-
δοχείο «Athens Ledra Marriott»,
στις 27-29 Ιουνίου 2013. Το συνέ-
δριο έχει ακαδημαϊκό χαρακτήρα
και επίσημη γλώσσα θα είναι η αγ-
γλική. Σκοπός αυτού του διεθνούς
συνεδρίου είναι να αποτελέσει ση-
μείο συνάντησης κορυφαίων προ-
σωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό,
τον επιχειρησιακό και τον κυβερ-
νητικό χώρο για την ανταλλαγή ιδε-
ών και εμπειριών, την εξέταση και-
νοτομικών προτάσεων και την εν-
δυνάμωση του πνεύματος συνερ-
γασίας, με στόχο τη βέλτιστη ανά-
πτυξη του τουριστικού τομέα και
την πιο αποτελεσματική διαχείριση
των επιχειρήσεων φιλοξενίας.
Περισσότερες πληροφορίες για το
συνέδριο είναι διαθέσιμες στις αγ-
γλικές σελίδες του site του Οργα-
νισμού (www.dratte.gr).