43
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Η στήλη των προμηθευτών
Γ
ια ακόμα μία χρονιά, συγκε-
κριμένα από τις 31 Μαΐου
έως και τις 2 Ιουνίου, το
Λουτράκι φιλοξένησε το Ράλι
Ακρόπολις, παρέχοντας ολοκλη-
ρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας
τόσο στους αγωνιζόμενους και τις
ομάδες τους, όσο και στους θεα-
τές. Ο Οργανισμός Τουριστικής
Προβολής και Ανάπτυξης Λου-
τρακίου υποστηρίζει έμπρακτα
την κορυφαία αυτή ελληνική
αθλητική διοργάνωση, που διεξά-
γεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου
Πρωταθλήματος Ράλι και η οποία
προβάλλει την Ελλάδα σε διεθνές
επίπεδο, συντελώντας, ταυτόχρο-
να, στη σημαντική αύξηση εσό-
δων των τουριστικών και εμπορι-
κών επιχειρήσεων. Σε συνάντηση
που πραγματοποιήθηκε μεταξύ
εκπροσώπων του LTO και του Ρά-
λι Ακρόπολις 2013, συμφωνήθηκε
η μεταξύ τους συνεργασία, προ-
κειμένου να μεγιστοποιηθεί η
προβολή του προορισμού μέσω
της επικοινωνίας του αγώνα, κα-
θώς και η διασφάλιση των καλύτε-
ρων δυνατών υπηρεσιών υποδο-
χής και φιλοξενίας για την καλύ-
τερη δυνατή κάλυψη των απαιτή-
σεων των χιλιάδων επισκεπτών.
Στο παραπάνω πλαίσιο, ο σύλλο-
γος ξενοδόχων Λουτρακίου, έπει-
τα από απόφαση των μελών του,
αποφάσισε τη δωρεάν διάθεση
δωματίων για τη διαμονή των με-
λών της Οργάνωσης, καθώς και
ανθρώπων που στελεχώνουν τον
αγώνα, υπογραμμίζοντας με αυ-
τόν τον τρόπο το ξεκίνημα της νέ-
ας συνεργασίας.
Συνεργασία LTO και Ράλι Ακρόπολις 2013
Η
Α. & Δ. Βαρανάκης, πιστή
στη φιλοσοφία της και θέ-
λοντας έμπρακτα να δεί-
ξει πόσο κοντά είναι στον Έλληνα
επιχειρηματία, διοργάνωσε και
πραγματοποίησε στις 10 Απριλίου
στον πολυχώρο του ΚΥΒΕ Περι-
στερίου επίδειξη παρουσίασης
του παγκοσμίως πατενταρισμένου
μηχανήματος Ribot του ιταλικού
οίκου Telme, του οποίου η εται-
ρεία είναι ο αποκλειστικός αντι-
πρόσωπος στην Ελλάδα. Το Ribot
είναι ένα μηχάνημα που καλύπτει
τον τομέα της γαστρονομίας, ζα-
χαροπλαστικής, σοκολατοποιίας
και του παγωτού. Προσκαλώντας
δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα
του χώρου, τον executive chef-
maestro pasticciere, St. Marinucci,
και τον Gelatiere, M. Baldan, η
επίδειξη στέφθηκε με επιτυχία,
κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των
επαγγελματιών του κλάδου. Η εκ-
δήλωση περιλάμβανε μία σύντομη
παρουσίαση του μηχανήματος,
πολλές και ποικίλες παρασκευές
(
γλυκές-αλμυρές, παγωτό), που οι
παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατό-
τητα να γευτούν, καθώς και μεση-
μεριανό πλήρες γεύμα, το οποίο
είχε παρασκευαστεί από το Ribot.
Την εταιρεία Α. & Δ. Βαρανάκης
τίμησαν με την παρουσία τους κα-
ταξιωμένοι επιχειρηματίες του
χώρου και chef, μεταξύ των οποί-
ων οι T. Καβαλιέρος, Μ. Ντουνέ-
τας, Λ. Λαζάρου και Αλ. Παπαν-
δρέου.
Επίδειξη Ribot (1 μηχάνημα = 1.000 συνταγές) από την A. & Δ.
Βαρανάκης
Τ
ο φεστιβάλ γαστρονομίας
ξεκίνησε πριν από 7 χρό-
νια, εξελίχθηκε σε θεσμό
με εντυπωσιακή αποδοχή στην
Ελλάδα και στο εξωτερικό και
φτάνει αισίως στην 8η χρονιά
του. Το Sani Gourmet 2013 για
τρίτη συνεχόμενη χρονιά εστιά-
ζει στη Νέα Ελληνική Κουζίνα,
στη δημιουργική εκδοχή της πλέ-
ον, μετά την αναζήτηση της ταυ-
τότητάς της το 2011 και την οριο-
θέτησή της με έμφαση στη φιλο-
σοφία του «100 Miles Diet» το
2012.
Βραβευμένοι και ανήσυχοι
σεφ ανταποκρίθηκαν στην πρό-
κληση να εξελίξουν με το δημι-
ουργικό τους ταλέντο παραδο-
σιακές ελληνικές συνταγές, το
«
κύτταρο» της ντόπιας γαστρο-
νομίας, με το βλέμμα στο μέλλον
και εφόδια τις υψηλής ποιότη-
τας πρώτες ύλες που παράγει η
ελληνική γη. Στα εστιατόρια του
Sani Resort, από τις 10 ως τις 19
Mαΐου, οι μυρωδιές που ξεχύθη-
καν από τις κουζίνες ήταν γλυ-
κές και τρυφερές, για να θυμί-
ζουν τα αχνιστά πιάτα με όσπρια
ή λαδερά, μακαρονάδες με ευω-
διαστό κιμά, πικάντικες χορτόπι-
τες και αφράτες τυρόπιτες,
εξαιρετικά κρέατα και νόστιμα
θαλασσινά, καθώς και εκατοντά-
δες άλλα πιάτα που έμειναν στις
μνήμες ως γεύσεις και ως μυρω-
διές.
Sani Gourmet 2013
• 10-19
Μαΐου
• 66
σεφ από 27 χώρες με 38
αστέρια Michelin στο ενεργη-
τικό τους
• 219
δείπνα
• 10.895
μενού
• 8.780
συνδαιτημόνες
• 343
δημοσιογράφοι από Ελλά-
δα, Ρωσία, Αγγλία, Κύπρο,
Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία.
Το Φεστιβάλ σε αριθμούς