88
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
στους υποψηφίους εντός πενταλέπτου. Με-
τά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε
η αξιολόγηση των κριτών μέσα από την οποία
προέκυψαν οι 8 νικητές του διαγωνισμού με
την εξής σειρά κατάταξης:
1
ος & 2ος Family Farm – Radiki (Ισοβαθμία)
3
ος Chipples
4
ος & 5ος Creative Bees – Golden Black
(
Ισοβαθμία)
6
ος Daphnis and Chloe
7
ος Demetra Pies
8
ος Of Dreams and Knowledge
Την ανακοίνωση των νικητών και την απο-
νομή των βραβείων ανέλαβε ο κ. Κεφαλο-
γιάννης, ο οποίος συνεχάρη τους νικητές, αλ-
λά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ενώ
ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες
των νικητήριων ομάδων με την κριτική επι-
τροπή. Οι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν
την ευκαιρία να υλοποιήσουν και να αναπτύ-
ξουν περαιτέρω τα επιχειρηματικά τους σχέ-
δια, μέσω πολλαπλών οικονομικών και άλλων
διευκολύνσεων από την GAEA και τους υπο-
στηρικτές του «Re-Inspire Greece».
Πιο συγκεκριμένα, τα 8 επιχειρηματικά
σχέδια θα λαμβάνουν σταδιακά την απευθεί-
ας χρηματοδότηση της GAEA για την ανά-
πτυξη της ιδέας τους, ενώ θα έχουν απευθεί-
ας πρόσβαση σε δανεισμό με ευνοϊκούς
όρους από την Τράπεζα Πειραιώς.
Επιπλέον, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Θεσσαλονίκης θα παράσχει συμβουλευτικές
υπηρεσίες τεχνικής και επιστημονικής υπο-
στήριξης και αντίστοιχα η εταιρεία ορκωτών
λογιστών, RSM Greece, θα στηρίξει τις νεο-
φυείς αυτές προσπάθειες σε νομικό και λο-
γιστικό επίπεδο.
Τέλος, η GAEA θα διαθέσει το, διεθνούς
εμβέλειας, κανάλι διανομής της για τα προϊ-
όντα των νικητήριων προτάσεων.
Ωστόσο, οι ευκαιρίες στο διαγωνισμό «Re-
Inspire Greece» δεν περιορίστηκαν μόνο
στους 8 νικητές, καθώς και οι υπόλοιπες 6
προτάσεις θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία
να επαναξιολογηθούν.
Παρ’ όλο που, σύμφωνα με την προκήρυξη
του διαγωνισμού του «Re-Inspire Greece»,
προβλέπονται 10 τελικοί νικητές, η κριτική
επιτροπή αποφάσισε να βραβεύσει μόνο τις
πιο ώριμες προτάσεις, αφήνοντας έτσι το
περιθώριο για 2 ακόμη νικητές που θα προ-
κύψουν έπειτα από επαναξιολόγηση, από την
οποία θα προκύπτει ότι τα επιχειρηματικά
τους σχέδια έχουν βελτιωθεί σημαντικά.
Την 1η Ιανουαρίου 2014 άνοιξε το
Grecotel Pallas Athena
Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της
Αθήνας στη νεοκλασική πλατεία Κοτζιά δίπλα
στο Δημαρχιακό Μέγαρο, άνοιξε την πρώτη
ημέρα του 2014 το ξενοδοχείο Pallas Athena,
του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Gre-
cotel:
•
Το Pallas Athena πήρε το όνομά του από
τη θεά της πόλης, έχει για σύμβολό του μία
pop Αθηνά και φέρνει στο πιο ζωντανό κομ-
μάτι της Αθήνας τη «Νέα Πολυτέλεια»: art
chic αισθητική με εξαιρετικό service.
•
Αίσθηση πολυτελούς downtown κατοι-
κίας, με φωτεινές βεράντες και συλλογές
από ιδιαίτερους designers και avant garde
καλλιτέχνες διατρέχουν τους χώρους και τα
63
δωμάτια (Art Collection Rooms – Pallas
Suites – Penthouse, με τα περισσότερα από
αυτά σουίτες) ενός boutique hotel.
Περισσότερες πληροφορίες στο
Hilton: Γεύσεις από την Πελοπόννησο
στο Βυζαντινό
Σαβόρο Κυνουρίας, μακαρονόπιτα Τριπό-
λεως, καγιανά με σύγκλινο Μάνης, τυλιχτά-
ρια Πάτρας, κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο
Σπάρτης, λαγωτό Αρκαδίας και άλλα πολλά
παραδοσιακά εδέσματα από την Πελοπόννη-
σο θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε
στον μπουφέ του Βυζαντινού από τις 16 έως
τις 25 Ιανουαρίου 2013.
Οι γεύσεις της Πελοποννήσου είναι το
δεύτερο από μία σειρά αφιερωμάτων σε ελ-
ληνικές, παραδοσιακές γεύσεις, που έχει
προγραμματίσει το αγαπημένο αθηναϊκό
εστιατόριο για φέτος το χειμώνα. Προηγήθη-
κε η Κρητική εβδομάδα που γνώρισε ιδιαίτε-
ρη επιτυχία, ενώ θ’ ακολουθήσει αφιέρωμα
στην Πολίτικη κουζίνα το Φεβρουάριο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του γαστρονομικού
αυτού αφιερώματος, πάνω από 70 παραδο-
σιακά πιάτα θα εναλλάσσονται καθημερινά,
προκειμένου να σας μυήσουν στις ιδιαίτερες
γεύσεις και στα αγνά υλικά μιας από τις πιο
ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑRKETING