60
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Η στήλη των προμηθευτών
Υ
λοποιώντας τη δέσμευση της
διοίκησης για παροχή προσβά-
σιμων υπηρεσιών σε όλους τους
επισκέπτες του, το πολυτελές ξε-
νοδοχειακό συγκρότημα Alkyon
Resort Hotel & Spa έλαβε Πιστο-
ποιητικό Προσβασιμότητας
(
Accessibility Pass®) για άτομα
με αναπηρία όρασης και νόησης.
Παράλληλα, στελέχη και υπάλλη-
λοι του ξενοδοχείου συμμετείχαν
σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για
την εξυπηρέτηση πελατών με ανά-
γκες προσβασιμότητας, από τους
οποίους 11 άτομα πιστοποιήθηκαν
με τα Accessibility Certifications
for Professionals in Hotel
Management, Hotel Guest
Services και Hotel Housekeeping
&
Facilities Services, ανάλογα με
την ειδικότητά τους. Το
Accessibility Pass είναι ένα ολο-
κληρωμένο παγκόσμιο σύστημα πι-
στοποίησης ξενοδοχειακών μονά-
δων, το οποίο αξιολογεί και κατα-
τάσσει το επίπεδο προσβασιμότη-
τας που προσφέρουν, βάσει των
υποδομών, των υπηρεσιών και των
δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυνα-
μικού τους. Οι πιστοποιήσεις του
Alkyon Resort Hotel & Spa και του
ανθρώπινου δυναμικού του πραγ-
ματοποιήθηκαν από το φορέα πι-
στοποίησης «PEOPLECERT».
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα
Alkyon Resort Hotel & Spa 5* βρί-
σκεται στο Βραχάτι Κορινθίας. Χτι-
σμένο σε μία έκταση 23.000τ.μ. μέ-
σα σε κατάφυτους κήπους, αποτε-
λεί μια όαση γαλήνης και πολυτέ-
λειας για τους επισκέπτες του,
προσφέροντας ολοκληρωμένες
υπηρεσίες πολυτελούς διαμονής,
υγείας και ευεξίας, εστίασης, ορ-
γάνωσης εκδηλώσεων και συνε-
δρίων. Το βραβευμένο πολυτελές
κέντρο υγείας και ευεξίας «Spa
Center» του ξενοδοχείου προσφέ-
ρει μία ολοκληρωμένη πρόταση σε
όσους επιθυμούν υψηλές υπηρε-
σίες χαλάρωσης, ομορφιάς, αντι-
γήρανσης, αναζωογόνησης και ευ-
εξίας. Οι υπερσύγχρονες εγκατα-
στάσεις του περιλαμβάνουν: εσω-
τερική θερμαινόμενη πισίνα, θερ-
μαινόμενο Jacuzzi 6 θέσεων,
turkish bath, hamam, 2 saunas, spa
jet, γυμναστήριο, κομμωτήριο, τμή-
μα αντιγήρανσης, 5 ατομικές κα-
μπίνες θεραπειών, Spa Suite, αρω-
ματικό λουτρό υδρομασάζ & Spa
Boutique.
Το Alkyon Resort Hotel & Spa έλαβε Πιστοποιητικό Προσβασιμότητας ΑμεΑ
H
Α. & Δ. Βαρανάκης, μαζί
με τον ιταλικό οίκο
Telme, διαθέτει στην ελ-
ληνική αγορά το παγκοσμίως πα-
τενταρισμένο πολυμηχάνημα Ri-
bot. Μία απλή στιβαρή κατα-
σκευή, υδρόψυκτη, με κάθετο
κύλινδρο, εξοπλισμένη με Invert-
er έως 500 ρυθμιζόμενες στρο-
φές, θερμοκρασία -15/+110°C
και ρυθμιζόμενο χρόνο έως 999
λεπτά. Το Ribot είναι το απόλυτο
εργαλείο σε κάθε επαγγελματι-
κή κουζίνα ή εργαστήριο ζαχα-
ροπλαστικής και αρτοποιίας, κα-
λύπτοντας κάθε είδους ανάγκη.
Διαθέτει μία πλειάδα εξαρτημά-
των εύκολα στη χρήση, ώστε να
μπορεί να παράξει ζύμη για ψω-
μί, μπισκότα, μακαρόνς, παντε-
σπάνι, πίτσα, σάλτσες, μους, πα-
τέ, μπεσαμέλ, μαγιονέζα, για-
ούρτι, σου, σιρόπια, μαρέγκα,
κρέμα ζαχαροπλαστικής, γκα-
νάζ, σαντιγί, μαρμελάδες, γλάσο
σοκολάτας, μαντολάτο, tartufo,
sorbet milk-shake, γρανίτες κ.ά.
Μπορούμε επίσης να μαγειρέ-
ψουμε πιάτα όπως ριζότο, ζυμα-
ρικά, κρέας, θαλασσινά, βραστά,
πουρέ, σούπες κ.ά. Έχει τη δυ-
νατότητα να μαγειρέψει προϊό-
ντα σε vacuum και να μετατρα-
πεί σε παγωτομηχανή παράγο-
ντας παγωτό artigianale και πα-
γωτό γιαούρτι σε ό,τι γεύση
εμείς επιθυμούμε. Ιδανικό για
μεγάλους και απαιτητικούς χώ-
ρους, όπως: κατασκηνώσεις,
στρατόπεδα, ξενοδοχεία και
catering. Διατίθεται σε τέσσερα
μοντέλα των 10, 18, 30 και 50Lt.
Ribot: 1 Μηχάνημα= 1.000 Συνταγές
Γ
αλαξίδι, Ιανουάριος 2014.
Ο «Μαγειρικός γύρος» στη
χώρα μας συνεχίζεται.
Πρόκειται για μία συνεχόμενα
κυλιόμενη δραστηριότητα από
την Electrolux Ελλάς – Profes-
sional σε επαγγελματικές κουζί-
νες ζωντανής μαγειρικής ή
cooking studios. Η γνωριμία, η
γνώση, το όφελος στην καθημε-
ρινότητα του επαγγελματία, η
ανάδειξη των ικανοτήτων όλων
των εμπλεκομένων στη βιομηχα-
νία επισιτισμού, καθώς και η γε-
νικότερη βελτίωση είναι μερικοί
από τους στόχους του προγράμ-
ματος της Electrolux Profession-
al, «Μαγειρικός γύρος».
Ένα πρόσφατο μαγειρικό γε-
γονός έγινε στο Γαλαξίδι Φωκί-
δος, στους χώρους της Επαγγελ-
ματικής Σχολής Μαγειρικής.
Πρόκειται για μία σχολή μονα-
δική στο είδος της στην Ελλάδα,
καθώς υπό την καθοδήγηση των
εκλεκτών δασκάλων τους, κυ-
ρίων Μπαϊράμη Ελευθέριου και
Αγουρίδη Άγγελου, τους οποίους
η Electrolux ευχαριστεί ιδιαίτε-
ρα για τη φιλοξενία τους, ανα-
δεικνύονται οι μελλοντικοί επαγ-
γελματίες του χώρου Σίτισης και
Φιλοξενίας. Οι μαθητές της
σχολής, ενημερώθηκαν για τις
καινοτομίες και αποκλειστικότη-
τες της Electrolux, πώς να βελ-
τιώσουν την παραγωγή τους.
Απόλαυση υψηλής δημιουργικής
σημασίας αποτέλεσε η συμμετο-
χή τους στη ζωντανή μαγειρική
με τον επαγγελματικό φούρνο
Touchline της Electrolux – Pro-
fessional. Ιδιαίτερη μνεία θα
πρέπει να αποδοθεί και στο συ-
νεργάτη της Electrolux – Profes-
sional, κύριο Αποστόλου Κωνστα-
ντίνο, για τη συνεισφορά του σε
αυτό το μαγειρικό γεγονός.
Ο «Μαγειρικός γύρος» της Ελλάδας με την Electrolux