Τουριστική Αγορά τ. 266 - page 103

• Επένδυση στη διεθνή προβολή της Περι-
φέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνέβαλε
στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών
στην περιοχή κατά 80% το 2014.
• Δημιουργία του Navarino Brand με στόχο
την προώθηση της μεσσηνιακής διατροφής
και του πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.
• Δημιουργία του Ιδρύματος Καπετάν Βασί-
λης για την εκπαίδευση των τοπικών παραγω-
γών και την επένδυση στο γεωργικό τομέα.
• Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με
τη συμμετοχή 450 τοπικών επιχειρήσεων.
• Βελτίωση της τοπικής οικονομίας και απο-
τελεσματική προώθηση της εικόνας της Ελ-
λάδας στο εξωτερικό.
Περιβαλλοντικά επιτεύγματα:
• Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου
12ΜWp, ενός από τα μεγαλύτερα στην Ελλά-
δα, διασυνδεδεμένο στο εθνικό δίκτυο που
παρέχει ετησίως περισσότερη ανανεώσιμη
ενέργεια από τις τρέχουσες ανάγκες της
CN. στην Ελλάδα, δημιουργώντας πλεόνα-
σμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το
οποίο τροφοδοτεί το εθνικό δίκτυο για την
παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας που ξε-
περνά τις ανάγκες.
• Ανάπτυξη του μεγαλύτερου υπόγειου γεω-
θερμικού συστήματος στην Ευρώπη με δί-
κτυο αγωγών που εκτείνεται σε 123 χιλιόμε-
τρα κάτω από το γήπεδο γκολφ.
• Μεταφύτευση 16.000 ελαιόδεντρων και
8.000 διαφορετικών δέντρων με την ολοκλή-
ρωση της κατασκευής των εγκαταστάσεων.
• Θέσπιση προγραμμάτων προστασίας του
αφρικανικού χαμαιλέοντα στη λιμνοθάλασσα
της Γιάλοβας όπου συναντώνται 271 πουλιά.
• Πρόγραμμα προστασίας της θαλάσσιας
χελώνας Caretta Caretta με τη χρήση GPS.
• Ίδρυση του Navarino Natura Hall, του δια-
δραστικού κέντρου περιβαλλοντικής εκπαί-
δευσης, το οποίο έχουν επισκεφτεί μέχρι
στιγμής 3.000 μαθητές τοπικών σχολείων.
• Χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών νερού
(απορροή τοπικού ποταμού και επιτόπια μο-
νάδα επεξεργασίας λυμάτων) για όλες τις
ανάγκες άρδευσης.
Ως προς τη σημασία της βιωσιμότητας, μί-
λησε ο Βασίλης Καρακούσης, διευθυντής
Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης της
TEMEΣ ΑΕ.
Ο Jirayr Kececian, γενικός διευθυντής του
ξενοδοχειακού συγκροτήματος Starwood
Hotels, Costa Navarino, αναφέρθηκε στη ση-
μασία της διάκρισης.
Σύμφωνα με τη Nikki White, Μanaging
Director, Προορισμών και Βιωσιμότητας της
Travelife Hotels & Accommodations, το πρό-
γραμμα Travelife αποτελεί έναν τρόπο προ-
σέγγισης που μπορούν να ακολουθήσουν
όλες οι επιχειρήσεις για την επίτευξη βιώσι-
μης ανάπτυξης.
Kρήτη, εκδήλωση Guinness
World Record – Official
Atempt
Toν περασμένο Οκτώβριο, στην Πλατεία
Ελευθερίας Ηρακλείου, με τη συμμετοχή ρε-
κόρ 1.034 ατόμων, σε 2 ώρες και 14 λεπτά
παρασκευάστηκαν 4.648 cake pops, τα οποία
δημιούργησαν γραμμή μήκους 162,90 μέ-
τρων! Το σύνθημα «Συμμετέχουμε… για τον
προορισμό – Συμμετέχω για το Ηράκλειο»
έγινε πραγματικότητα και η εκδήλωση
Guinness World Records – Official Atτempt,
Longest Line of cake pops –η μεγαλύτερη
γραμμή cake pops που διοργάνωσε η σχολή
Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών
Culinary Studies Center σε συνεργασία με
τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου– στέφτη-
κε με απόλυτη επιτυχία!
Οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες κατά-
φεραν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες
και να καταρρίψουν σχετικό προηγούμενο
ρεκόρ που ορίζεται στα 2.500 τεμάχια. Ξε-
περνώντας αυτή την ποσότητα των cake
pops δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα τρία ρε-
κόρ, μεγαλύτερο μήκος γραμμής, μεγαλύτε-
ρη ποσότητα cake pops, αλλά και οι περισσό-
τεροι άνθρωποι που ταυτόχρονα δούλεψαν
για τη δημιουργία τους. Ονομαστικό αναμνη-
στικό συμμετοχής έλαβαν όλοι εκείνοι που
συμμετείχαν σε αυτήν τη δράση.
Η τουριστική προβολή της Κρήτης μέσω
αυτής της σημαντικής πολιτιστικής δράσης
επετεύχθη. Το εγχείρημα αυτό ενθουσίασε
το κοινό, κέρδισε τη συμμετοχή και πολλών
τουριστών και όλοι μαζί οι εθελοντές, μεγά-
λοι και μικροί, ενωμένοι κάτω από το ζεστό
ήλιο του Ηρακλείου ρίχτηκαν στη μάχη της
δημιουργίας, συμμετέχοντας στη μεγάλη
προσπάθεια προώθησης της Κρήτης, την
ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώ-
ρας μας, αλλά και βοηθώντας το φιλανθρωπι-
κό έργο ιδρυμάτων της πόλης.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου απέδει-
ξε ότι είναι «παρών» και δηλώνει τη στήριξη
και τη συμμετοχή του σε κάθε βιώσιμη πρό-
ταση, σε οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιάζε-
ται χωρίς απαραίτητα να απαιτείται μεγάλο
οικονομικό κόστος υλοποίησης, παρά μόνο
διάθεση προσφοράς και καλή οργάνωση, με
στόχο να προβάλουμε κατ’ αυτό τον τρόπο
παγκοσμίως την περιοχή μας, να πετύχουμε
την αναγνωρισιμότητα του προορισμού, αλλά
ακόμα και την προώθηση μίας νέας εναλλα-
κτικής μορφή τουρισμού, το γαστρονομικό
τουρισμό, στο πλαίσιο παροχής τουριστικών
υπηρεσιών στη βάση του «τουρισμού εμπει-
ρίας».
Ο ΟΛΗ ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι
συμμετείχαν και στήριξαν την προσπάθεια
αυτή, το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια
Κρήτης, της Αρχιεπισκοπή Κρήτης, τους κρι-
τές του γεγονότος, για την πολύτιμη συμβολή
103
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ MARKETING
1...,93,94,95,96,97,98,99,100,101,102 104,105,106,107,108
Powered by FlippingBook