Τουριστική Αγορά τ. 268 - page 65

65
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΕκθΕΣΕιΣ και ΣυνΕδρια Εν Οικω
μιουργώντας, κατά γενική ομολογία εκθετών
και επισκεπτών, κλίμα ελπίδας, προοπτικής
και αισιοδοξίας για το μέλλον, αποδεικνύο-
ντας πως αν υπάρχει ένας κλάδος ικανός να
βγάλει τη χώρα από την κρίση, αυτός δεν εί-
ναι άλλος από τον τουρισμό.
Ένα μοναδικό πανόραμα με special events
H 11η HO.RE.CA., εξασφαλίζοντας τη συ-
νεργασία όλων των θεσμικών φορέων του
τουριστικού και του ευρύτερου επισιτιστικού
κλάδου, διοργάνωσε ένα αληθινό πανόραμα
παράλληλων εκδηλώσεων. Όπως κάθε χρό-
νο, οι επαγγελματίες ήρθαν σε επαφή με
τους καλύτερους από κάθε χώρο, παρακο-
λουθώντας θεωρητικές εισηγήσεις, πρακτι-
κές επιδείξεις, πάνελ διεθνώς αναγνωρισμέ-
νων ομιλητών, πανελλήνια πρωταθλήματα,
διαγωνισμούς, master classes και αμέτρητα
ακόμη events, που στόχο είχαν να προωθή-
σουν τη γνώση και την εξειδίκευση των επαγ-
γελματιών και φυσικά να συμβάλλουν στη
βελτιστοποίηση του συνολικού εγχώριου του-
ριστικού προϊόντος.
Η έκθεση, που βρίσκει κάθε χρονιά τη δύ-
ναμη να συγκεντρώνει για 4 ημέρες στον ίδιο
χώρο σύσσωμο τον κλάδο του τουρισμού και
της γαστρονομίας, αποτέλεσε και φέτος,
στην 11η διοργάνωσή της, σημείο αναφοράς
για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας
και συγχρόνως την πιο ουσιαστική και κομβι-
κή συνάντηση για τους επαγγελματίες του
κλάδου και τους ανθρώπους της αγοράς.
Έτσι, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το Φό-
ρουμ Γαστρονομίας κέντρισε το ενδιαφέρον
των εκατοντάδων επαγγελματιών του κλάδου
της μαζικής εστίασης που παρακολούθησαν
τις παράλληλες δράσεις που οργάνωσε η Λέ-
σχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Με αμείωτους ρυθμούς, από την έναρξη
έως και τη λήξη της 11ης HO.RE.CA., ο χώ-
ρος που φιλοξένησε και φέτος το Φόρουμ
Γαστρονομίας πλημμύρισε από chef και
επαγγελματίες της μαζικής εστίασης. Στο
κεντρικό stage τα events διαδέχονταν το ένα
το άλλο, με στόχο την παρουσίαση σύγχρο-
νων μηχανημάτων, νέων τεχνικών και πειρα-
ματικών προσεγγίσεων για την αναβάθμιση
του κλάδου.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να
παρακολουθήσουν εκεί, μεταξύ άλλων, τεχνι-
κές μοριακής γαστρονομίας, να διερευνή-
σουν το ρόλο του ξηρού πάγου και του υγρού
αζώτου σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική και
να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που δί-
νει το 3D Printing στη ζαχαροπλαστική. Πε-
ρισσότεροι από 10.000 επαγγελματίες παρα-
κολούθησαν τουλάχιστον μία από τις συνολι-
κά 69 θεματικές παρουσιάσεις, τις συζητή-
σεις και τα εξειδικευμένα σεμινάρια που
πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του φετινού
Ho.Re.Ca. Beer & Spirits Show!
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνάντηση
που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα
γύρω από τα cocktail trends και το bar
management.
Οι επισκέπτες της 11ης HO.RE.CA. είχαν
την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τις νέ-
ες τάσεις από τη διεθνή αγορά του καφέ.
Στο πλαίσιο των φετινών COFFEE EVENTS,
παρουσιάστηκε η διαδικασία καλλιέργειας
και επεξεργασίας του καφέ στις χώρες πα-
ραγωγής, οι τεχνικές καβουρδίσματος και
άλεσης των κόκκων, καθώς και οι μέθοδοι
παρασκευής όλων των ροφημάτων με βάση
τον espresso και τον καφέ φίλτρου.
Μάλιστα, ειδικά φέτος, με τη δημιουργία
του νέου τομέα Hotel Build & Design, πέρα
από τον αριθμό των χιλιάδων ξενοδόχων, η
11η HO.RE.CA. αύξησε στοχευμένα και τον
αριθμό των επαγγελματιών-επισκεπτών από
το χώρο της κατασκευής και ανακαίνισης,
όπως αρχιτέκτονες, διακοσμητές, κατασκευ-
αστές κ.λπ.
Το ραντεβού όλων πια ανανεώνεται για τις
10 έως 13 Φεβρουαρίου 2017, στη 12η
HO.RE.CA., που θα συνεχίσει με την ίδια
φλόγα να ανοίγει δρόμους για τον επαγγελ-
ματία και να πρωτοπορεί!
1...,55,56,57,58,59,60,61,62,63,64 66,67,68,69,70,71,72,73,74,75,...100
Powered by FlippingBook