Τουριστική Αγορά τ. 280
73 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ φοδοσία του συνόλου των χώρων μαζι- κής εστίασης και των ξενοδοχείων στην πατρίδα μας. Πρόκειται δε για μια από τις πλέον επιτυχημένες και καθιερωμένες δράσεις, όσον αφορά την προώθηση του ελληνι- κού τουριστικού προϊόντος. Αυτή τη στιγμή, έχοντας στους κόλ- πους του 1.100 ξενοδοχεία–μέλη και 41 Πρότυπα Τοπικά Πρωινά, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα μοναδικό βιώσιμο γαστρονομικό προϊόν πολιτισμικού εν- διαφέροντος, που συνδέει τον γαστρο- νομικό πολιτισμό της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχεια- κών καταλυμάτων! Σκοπός του «Ελληνι- κού Πρωινού» είναι να προωθήσει τους «θησαυρούς» της ελληνικής γαστρονο- μίας, μέσω της ανάδειξης προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών από κάθε περιοχή της χώρας μας. Την ίδια στιγμή, είναι σε θέση να φέρει σε επαφή ξενο- δόχους και παραγωγούς, προάγοντας τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα του ΞΕΕ. «Ταξίδι» αισθήσεων στις γεύσεις του Ελληνικού Πρωινού! Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί –ου- σιαστικά– την κορωνίδα των διαρκών προσπαθειών του Ξενοδοχειακού Επι- μελητηρίου της Ελλάδος, το οποίο εδώ κι 8 χρόνια έχει αποδυθεί σε μια εκτενή αλλά και συντονισμένη προσπάθεια κα- ταγραφής, τόσο των τοπικών προϊόντων όσο και των επιμέρους παραδοσιακών συνταγών. Την ίδια στιγμή, επιχειρεί να υλοποιή- σει και μια εκστρατεία ενημέρωσης των ξενοδόχων και των παραγωγών. Στη HO.RE.CA . 2019, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος δίνει τη δυνατό- τητα στους επισκέπτες της έκθεσης να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να… ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους στις γεύσεις του «Ελληνικού Πρωινού», μέσω μιας σειράς δράσεων στο ειδικά διαμορ- φωμένο περίπτερο που διαθέτει και το οποίο βρίσκεται στο Hall 4 (Α18 – Β18). Σημειώνεται πως παραδοσιακές συ- νταγές οι οποίες έλκουν την καταγωγή τους από διάφορες περιοχές της χώρας μας θα προετοιμάζονται στο περίπτε- ρο του «Ελληνικού Πρωινού» και κατά τις τέσσερις μέρες που θα διαρκέσει η έκθεση HO.RE.CA. 2019 (8 έως και 11/02/2019), ανά δύο ώρες, από τις 12:00 έως και τις 19:00 μ.μ. Ο βραβευμένος Chef Μιχάλης Μάρθας συντονιστής των δράσεων Τις δράσεις θα συντονίζει ο Chef Μιχά- λης Μάρθας, ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή σεφ της Ελλάδας (the Best Chef Ambassador for Greece 2016), καθώς επίσης και τον τίτλο του ενός εκ των καλυτέρων νέων σεφ της Mediteranean Sea (San Pellegrino Young Chef 2015 και 2016). Στο περίπτε- ρο του «Ελληνικού Πρωινού» θα φιλοξε- νούνται τοπικά προϊόντα από ποικίλες περιοχές της χώρας μας, όπως από την Κάλυμνο, τη Ρόδο, την Κω, τη Λέρο, την Κρήτη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Νάξο, τη Ζάκυνθο, τη Φωκίδα, τη Χαλκιδική, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία κ.ά. Απώτερος σκοπός; Οι επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τις γεύσεις και τα αρώματα της πατρίδας μας! Επιπροσθέτως, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελ- λάδας, το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 13:00 μ.μ., το «Ελληνικό Πρωινό» αναμένεται αφενός να αναλύσει τη δομή και τη φιλοσοφία του προγράμματός του στο stage του Chef’s Club στο Hall 4 αφε- τέρου να προβεί σε έναν απολογισμό της δράσης του. Τέλος, θα παρουσιάσει το Πρότυπο Τοπικό Πρωινό, που δεν είναι άλλο από το βραβευμένο Πρότυπο Πρωινό της Φωκίδας, από το Ξενοδοχείο «Γανυμή- δης» στο Γαλαξίδι. Υπογραμμίζεται πως το «Ελληνικό Πρωινό» θα φιλοξενηθεί για ακόμα μία χρονιά στην έκθεση HO.RE.CA ., και δη στο Hall 4, περίπτερο Α18 – Β18. • “ Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα μοναδικό βιώσιμο γαστρονομικό προϊόν πολιτισμικού ενδιαφέροντος, που συνδέει τον γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχειακών καταλυμάτων! ”
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=