Τουριστική Αγορά τ. 283

10 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Παραμένοντας πιστή στην αποστολή της επί τέσσερις δεκαετίες να «δημιουργεί για το πιάτο σας μόνο τα καλύτερα!», η Condito προ- χώρησε στον σχεδιασμό καινοτόμων συσκευασιών μουστάρδας, προκειμένου να διευκολύνει κι όσους πελάτες αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Συγκε- κριμένα, οι νέες συσκευασί- ες φέρουν στο κάτω μέρος τους την ονομασία του προ- ϊόντος σε γραφή Braille (σύ- στημα γραφής κι ανάγνωσης τυφλών), στην ελληνική κι αγγλική γλώσσα (Μουστάρ- δα & Mustard), καθώς και το όνομα της Condito. Προ- στέθηκε, επίσης, ανάγλυφη απεικόνιση προτάσεων σερ- βιρίσματος στο επάνω μέρος της συσκευασίας. Μάλιστα, η εταιρεία σχεδιάζει να εν- σωματώσει τις προαναφερ- θείσες καινοτομίες και στις υπόλοιπες συσκευασίες των προϊοντικών γραμμών που διαθέτει σήμερα. Βραβευμένη καινοτομία ευαισθησίας! Αποτελώντας μια επιχεί- ρηση με ελληνικές ρίζες κι ισχυρές οικογενειακές κατα- βολές, η φιλοσοφία της alfa βασίζεται στη διατήρηση και τον σεβασμό της διατρο- φικής παράδοσης της χώ- ρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της εταιρείας αντι- μετωπίζει το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Παραδοσι- ακή Εταιρεία», με το οποίο τι- μήθηκε πρόσφατα στα Super Market Awards, ως έναν ξε- χωριστό τίτλο τιμής! Η alfa, έχοντας βαθιές ρίζες στον ελληνικό διατροφικό πλούτο και τις αξίες της Μεσογειακής διατροφής, προσφέρει ποιο- τικές και υψηλής διατροφικής αξίας δημιουργίες. Μάλιστα, είχε πρωτοπορήσει, εισάγο- ντας στην αγορά αυθεντικές πίτες, κατασκευασμένες από παραδοσιακό ελληνικό χωρι- άτικο φύλλο. Η παράδοση αναγνωρίζεται ως προστιθέμενη αξία! Τη δυνατότητα να μυήσει τους επισκέπτες στις γεύ- σεις του νησιού με έναν δι- αδραστικό και αυθεντικό τρόπο, αυτόν της φιλοξενί- ας και του φιλέματος έκανε πράξη το Φεστιβάλ Γαστρο- νομίας & Οίνου της Λήμνου, 3ο Lemnos Philema, που πραγματοποιήθηκε με επι- τυχία στο ομώνυμο νησί. Στον πολυχώρο «Αποθή- κη» στο Παλιό Λιμάνι Μύρι- νας, παραγωγοί, εστιατόρια, συντελεστές της γαστρονο- μίας του νησιού και προσκε- κλημένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα τρι- ήμερο πρόγραμμα δράσεων με σκοπό να προβάλλουν το γαστρονομικό πλούτο της Λήμνου. Ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, αλίπαστα, κρασιά, καβουρμά, όσπρια, άλευρα, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο κ.ά. είχαν την… τιμητική τους, καθώς οι παραγωγοί τους τα παρουσί- ασαν σε μια προσπάθεια πε- ραιτέρω ανάδειξής τους! Παράλληλα, οι επισκέπτες του νησιού μπορούσαν να βρουν ένα ειδικό μενού σε επιλεγμένα εστιατόρια, το οποίο περιελάμβανε πιάτα που αναδεικνύουν τις τοπι- κές συνταγές και πρώτες ύλες από Λημνιούς παραγωγούς. Επιπροσθέτως, έντονο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για το Workshop με τίτλο: «Η αλ- χημεία των βοτάνων», όπου επιχειρήθηκε μια ξεχωριστή περιήγηση στις θρεπτικές και θεραπευτικές αξίες του πλού- σιου βοτανικού κόσμου της Λήμνου από την Terra Lemnia και την Aegean Organics. Φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου στη Λήμνο ΕΙΔΗΣΕΙΣ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=