Τουριστική Αγορά τ. 285
12 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Με επιτυχία ολοκληρώ- θηκε το συνέδριο του ΣΕ- ΤΕ για το 2019, με τίτλο «Rede f i n i ng Rea l i t i es : #someREACTdifferent», με silver sponsor την Coca- Cola στην Ελλάδα. Σε συνέχεια του τριετούς πλάνου της εταιρείας για την ανάπτυξη και προώθηση του ελληνικού τουρισμού, η χορηγία της Coca-Cola στο φετινό συνέδριο ήρθε να συ- μπληρώσει μια σειρά πρωτο- βουλιών. Από τα συλλεκτικά μπουκάλια της εταιρείας που λειτουργούν ως όχημα προ- βολής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, έως τη συνεργα- σία με τη Marketing Greece και τη στήριξη της εμβλη- ματικής καμπάνιας «OH MY GREECE | UNLOCK THE FEELING», ως μέγας χορηγός, η Coca-Cola στην Ελλάδα λέει #NEVERSETTLE και στον ελλη- νικό τουρισμό. Η Λίλιαν Νε- κταρίου, γενική διευθύντρια της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα αναφέρ- θηκε σχετικά: «Το φετινό συ- νέδριο του ΣΕΤΕ δικαίωσε τον τίτλο του ” Redefining Realities: #someREACTdifferent “ , αφού πράγματι μπόρεσε να εμπνεύ- σει για το πώς μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την πραγματικότητα του ελληνικού τουρισμού και να ανταποκρι- θούμε με τρόπο καινοτόμο στα νέα δεδομένα». Στους χώρους του συνεδρί- ου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεπτούν το περίπτερο της εταιρείας και να δουν από κοντά τα έπιπλα από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό που δημιούργησε η Coca-Cola στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πλατφόρμας κοι- νωνικής προσφοράς «Zero Waste Future». Silver sponsor η Coca Cola στο συνέδριο του ΣΕΤΕ Μια νέα ετικέτα προστέθη- κε στην οικογένεια της Ζυ- θοποιίας Πηνειού. Είναι η LoLA American IPA. Η LoLa IPA ξεχωρίζει από το χάλκινο χρώμα της, την ελαφρώς θολή όψη της και τον πλούσιο αφρό της. Αναδύει αρώματα εσπερι- δοειδών και φρεσκοψημένου ψωμιού. Γευστικά, είναι πικρή με πιπεράτες και γήινες νότες κι ελαφριά γεύση ψωμιού και καραμέλας. Η νέα μπίρα είναι ιδανική για λιπαρά πιάτα, για ψη- τά και τηγανητά κρέατα κι αγαπάει ιδιαίτερα τις έντονα αρωματικές και πικάντικες κουζίνες. Ταιριάζει και με γλυ- κά που έχουν ως βάση τους τα εσπεριδοειδή. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Athens Craft Beer Festival 2019 και πλέον θα εί- ναι διαθέσιμη σε όλα τα συ- νεργαζόμενα σημεία. Lola IPA: Η νέα μπίρα της Ζυθοποιίας Πηνειού ΕΙΔΗΣΕΙΣ «Η αξία των τοπικών προϊό- ντων κι η χρήση τους στον αγροτουρισμό/τουρισμό υπαίθρου» ήταν ο τίτλος και το θέμα του συνεδρίου, που οργανώθηκε από την Κυπρι- ακή Εταιρεία Αγροτουρι- σμού, την Πέμπτη 3 Οκτω- βρίου, στο Κέντρο Περιβαλ- λοντικής Ενημέρωσης της Σκαρίνου, στην Ορεινή Λάρ- νακα. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Προαθωνικός Οργανι- σμός Τουρισμού, στελέχη και μέλη του οποίου παρουσία- σαν τη γαστρονομική γιορτή, KOUZINA, ως case study στον τρόπο χρήσης και αξιοποίη- σης της τοπικής παραγωγής στην εν γένει υγιή τουριστική ανάπτυξη. Παράλληλα, πραγματοποι- ήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Θεοφιλέστατο Επί- σκοπο Μεσαορίας, Γρηγόριο, όπου συμφωνήθηκε η εκπό- νηση σχεδίου ανταλλακτικής προσκυνηματικής συνεργα- σίας ανάμεσα στην Κύπρο και σε περιοχές της Μακεδονίας. Επίσης, έπειτα από σύσκε- ψη που πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, αποφασίστη- κε και μία εμπνευσμένη γα- στρονομική ανταλλαγή, που θα τοποθετήσει το κυπριακό κολοκάσι ως «ιδιαίτερο με- σογειακό προϊόν», σε επιλεγ- μένους χώρους εστίασης της Ανατολικής Χαλκιδικής, ενώ παράλληλα τα μύδια Ολυ- μπιάδας θα συμπληρώσουν τα κυπριακά θαλασσινά τρα- πέζια της παραλιακής ζώνης στη Μεγαλόνησο. Να σημειωθεί ότι οι προ- ωθητικές πρωτοβουλίες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κύπρο οδή- γησαν στην κατακόρυφη αύ- ξηση των αφίξεων Κύπριων ταξιδευτών στην ορεινή ζώνη της Ανατολικής Χαλκιδικής, η οποία το 2019 ξεπέρασε το ποσοστό του 30% σε περιό- δους χαμηλής ζήτησης. Τουριστική συνεργασία Κύπρου - Χαλκιδικής
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=