Τουριστική Αγορά τ. 285

22 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Μ ε σύνθημα «Κάθε πρωί στρώνουμε τραπέζι σε όλη την Ελλάδα!», το «Ελληνικό Πρωινό», μια αρκούντως δημιουργική δράση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελ- λάδος (ΞΕΕ), θα βρεθεί για 1η χρονιά στην έκθεση Xenia 2019, που λαμβάνει χώρα από τις 23 έως και τις 25 Νοεμ- βρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο του Metropolitan Expo. Το τραπέζι του «Ελληνικού Πρωινού», δια χειρός του chef, Στράτου Ιωσηφέλλη, θα σερβίρεται στο Hall 1, Stand C26, του Metropolitan Expo, κι αναμένεται να… πλημμυρίσει τον χώρο με γεύσεις κι αρώματα που θα προέρχονται απ’ ολό- κληρη τη χώρα. Ο σεφ θα επιχειρήσει να «παντρέψει» πτυχές της παραδοσιακής και της σύγχρονης κουζίνας, μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες! Υπό αυτό το πρίσμα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολου- θήσουν ζωντανά πώς μαγειρεύονται λ.χ. τα σουγάνια (κρεμμυδο-ντολμάδες) γεμιστά με κιμά λουκάνικο, πλιγούρι και φρέσκα αρωματικά ή πως το πιτάκι φάβας με σάλτσα τομάτας, καπνιστό σύγκλινο, τηγανητό αυγό και βασιλοτύρι δύναται να αποτελέσει μια νόστιμη όσο και πρωτότυπη προσθήκη στο πρωινό που σερβίρεται στα ξενοδοχεία της πατρίδας μας. Την ίδια στιγμή, θα σερ- βίρονται –μεταξύ άλλων- αυγοφέτες με παστράμι και τυρί Άγιος Ισίδωρος Νά- ξου, καθώς επίσης και πουγκιά σε φύλλο γιούφκα με πρόβειο καβουρμά Λήμνου, λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί Ίου, Πρέμνον. Φυσικά, από το μενού που κατάρτισε ο consultant chef δεν θα λείπουν κι οι γλυκές γεύσεις, όπως το ρεβανί με φι- στίκι Αιγίνης ή οι λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια. Αναμένονται, λοιπόν, γευστικές προ- τάσεις με έντονο ελληνικό… twist, που αξιοποιούν εξαιρετικής ποιότητας πρώ- τες ύλες του τόπου μας, ενώ ταυτόχρο- να ξεχωρίζουν και κάνουν «γκελ» στο γευστικό αισθητήριο κάθε επισκέπτη της χώρας μας! Εκτός, όμως, από τον chef, Στράτο Ιωσηφέλλη, η σύμβουλος διατροφικής αγωγής, Μελίνα Σελάλμα, από το Melina’s Delight Cuisine, θα ανα- φερθεί στη σημασία και την αξία του ελληνικού πρωινού στην εν γένει δια- τροφή των σύγχρονων επισκεπτών των ξενοδοχείων. Όπως αναφέρει σχετικά η Σίσσυ Αγ- γελοπούλου, υπεύθυνη προγράμματος στο «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ: «Πρόθε- σή μας είναι να εντάξουμε στη δράση μας το σύνολο των προτάσεων πρωινού της χώρας μας, ώστε να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη όσο και πλήρη γευστική… βεντάλια, η οποία θα ικανοποιεί και θα ταξιδεύει -έστω και νοερά- συνολικά τις αισθήσεις των επισκεπτών των ελληνικών ξενοδοχείων. Η προσπάθειά μας, πλέον, επικεντρώνεται στο να συγκεράσουμε γεύσεις, συνταγές, αρώματα και πρώτες ύλες από ολόκληρη την Ελλάδα». Θα πρέπει να σημειωθεί πως το «Ελλη- νικό Πρωινό» αποτελεί ένα πρόγραμμα του ΞΕΕ που έχει ως βασικό σκοπό την εδραίωση, υποστήριξη και προώθηση της προσφοράς αγνών ελληνικών προϊ- όντων, αυθεντικών τροφών και τοπικών εδεσμάτων στο πρωινό των ελληνικών ξενοδοχείων. • «Ελληνικό Πρωινό» στην XENIA 2019 Ολόκληρη η «γευστική» Ελλάδα στο ξενοδοχειακό breakfast ΡΕΠΟΡΤΑΖ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=