Τουριστική Αγορά τ. 288
64 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Το «Ελληνικό Πρωινό» εισάγει μια νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας στα ξενοδοχεία ΆΡΗΣ ΣΟΛΟΎΝΙΑΣ Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ - Υπεύθυνος προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» Δημιουργούμε γαστρονομικές εμπειρίες, συνδέοντας την τοπική παράδοση, τους παραγωγούς και τα προϊόντα με τα ξενοδοχεία. Τ ο «Ελληνικό Πρωινό» είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ξενο- δοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που εκφράζει, εδώ και μία δεκαετία, το όραμά του να επενδύσει στην ανάδειξη των τοπικών παραγωγών και προϊόντων και στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και παράδοσης, παντρεύοντάς τα με την εμπειρία του ελληνικού πρωι- νού, όπως αυτό προσφέρεται μέ- σα από τα 1.200 πιστοποιημένα ξενοδοχεία-μέλη του προγράμ- ματος. Πρόκειται για ένα βιωματικό προϊόν, το οποίο αναβαθμίζει ποιοτικά και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που παρέχουν τα ξενοδοχεία. Επίσης, αποτελεί βα- σικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό, λειτουργώντας ως ασπίδα προστασίας στον εντεινόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό. Προσ- δίδει προστιθέμενη αξία και ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας ταυτόχρονα συνέργειες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα «Greek Breakfast» στηρίζει την εξωστρέφεια του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τα ξενοδοχεία, καθώς ξεκλειδώνει προοπτι- κές και δυνατότητες ανάπτυξης. Είναι τιμή και πρόκληση για εμένα να ηγηθώ του προγράμματος αυτού, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου για να οδηγήσω το «Ελληνικό Πρωινό» στην επόμενη ημέρα. Αυτό συνεπάγεται οργάνωση, σχέδιο δράσεων, προγραμματισμό, μια έμπειρη ομάδα συνεργατών, συνεργασίες με άλλους φορείς και στήριξη από τους ξενοδόχους-μέλη του προγράμματος αλλά και εκείνους που θα ενταχθούν στο προσεχές διάστημα. Ποιους στόχους θέτετε για τα επόμενα χρόνια για το Ε.Π.; Το «Ελληνικό Πρωινό» έχει εισαγάγει μία νέα κουλτούρα επιχειρηματικό- τητας, που δίνει έμφαση στην ποιότητα και την αναβάθμιση του ελληνικού ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πρωινό με μέτρα Covid Αυστηρά πρωτόκολλα εφαρμόζο- νται στο πλαίσιο της πανδημίας στους χώρους εστίασης και φιλοξενίας που προβλέπουν πιστή εφαρμογή μέτρων, όπως: • Τον κλιματισμό και αερισμό χώρων. • Τα προβλεπόμενα στην εγκύκλιο με αρ. Δ1(δ)/ΓΠ οικ.26635/23.04.2020 του Υπουργείου Υγείας «Λήψη μέ- τρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώ- ξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων» (ΑΔΑ: 6ΒΟ5465ΦΥΟ-ΨΓΣ) όπως ισχύει, με έμφαση –στη μη ανακυκλοφορία του αέρα και– τον καλό φυσικό αερισμό στα δωμάτια και στους υπόλοιπους χώρους (δια- κοπή του συστήματος μη λειτουργί- ας κλιματισμού όταν είναι ανοιχτές οι πόρτες). • Την παροχή απολυμαντικού μέσου χεριών στην είσοδο του μπουφέ και τον έλεγχο από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες. • Την τήρηση των απαιτούμενων απο- στάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στον μπουφέ. • Την υποχρεωτική τοποθέτηση δια- χωριστικού προστατευτικού (sneeze guards) • Το σερβίρισμα στον μπουφέ να πραγματοποιείται μόνο από το προ- σωπικό εστίασης, το οποίο θα φέρει τα ενδεδειγμένα ΜΑΠ και θα τηρεί τα βασικά μέτρα αποφυγής μετά- δοσης του κορωνοϊού – COVID-19. Σκοπός των μέτρων είναι να μην υπάρχει επαφή του πελάτη με τα φαγητά και τα σκεύη στον μπουφέ. • Συνιστάται η παράθεση των προϊό- ντων σε ατομικά σκεύη στον μπουφέ, όπου δεν είναι δυνατό το σερβίρισμα από το προσωπικό. • Τη χρήση κοινόχρηστων σκευών/ αντικειμένων dispenser, αυτόματων μηχανών σερβιρίσματος (καφέ, χυ- μό κ.λπ .), που θα γίνεται μόνο από το προσωπικό εστίασης, το οποίο θα φέρει τα ενδεδειγμένα ΜΑΠ και θα τηρεί τα βασικά μέτρα αποφυ- γής μετάδοσης του κορωνοϊού – COVID-19. ΕΛΛΗ ΙΚΌ ΠΡΩΙΝΌ
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=