Τουριστική Αγορά τ. 289

77 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Παράλληλα, στις δηλώσεις τους εξή- ραν την άψογη διεξαγωγή της έκθεσης σε covid free συνθήκες που τους έδωσε τη δυνατότητα να συναντηθούν και να πραγματοποιήσουν ραντεβού σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ενθουσιασμένοι και οι επισκέπτες Από την πλευρά τους οι χιλιάδες επαγγελματίες –ιδιοκτήτες και στελέχη από ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, bars, cafes, αρτοζαχαροπλαστεία, εται- ρείες catering, αρχιτεκτονικά γραφεία– που επισκέφτηκαν τη φετινή διοργάνω- ση, εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των επιλογών που τους προσφέρθηκαν για κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους, αλλά και για πολλά διαφορετικά budgets. Εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από τον όγκο, την ποικιλία, την ποι- ότητα και την καινοτομία των εκθεμά- των που βρήκαν στα περίπτερα των 500 εκθετών και που θα τους βοηθήσουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της επι- χείρησής τους. Παράλληλα, έμειναν ιδιαίτερα εντυπω- σιασμένοι από τις πρωτότυπες ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις που παρουσι- άστηκαν στα special events. Moνοπώλησαν το ενδιαφέρον των επι- σκεπτών και τα special events Αναπόσπαστο κομμάτι και εξίσου σημαντικό με το εκθεσιακό σκέλος απο- τελούν οι παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA. Στο Business Lab μέσα από workshops, case studies και συζητήσεις σε πάνελ, τόσο οι επισκέπτες όσο και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και για τις τάσεις στο digital marketing και το management. Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί καφέ στο Coffee Events stage και cocktail στο Beer and Spirits show για την ανάδειξη των κορυφαίων baristas και bartenders αντίστοιχα, συγκέντρωσαν ένα δυναμικό πλήθος που τους παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, τα θέματα της αειφόρου γαστρονομίας και της βιωσιμότητας των πιάτων, καθώς και οι νέες τάσεις και καινοτομίες στην εστίαση αναλύθηκαν στο Gastronomy Forum . Οι επιχειρηματίες των Ξενοδοχείων, της Μαζικής Εστίασης και της Καφεστί- ασης δίνουν ξανά ραντεβού 10-13 Φε- βρουαρίου στην HORECA 2023! • Gastronomy Forum Η αειφόρος γαστρονομία στο επίκεντρο των γαστρονομικών παρουσιάσεων Με κεντρικό μήνυμα «Αειφό- ρος γαστρονομία και ποιό- τητα ζωής», το Gastronomy Forum αναδείχθηκε για ακό- μα μία χρονιά, ως μία από τις σημαντικότερες γαστρονομι- κές εκδηλώσεις του κλάδου, με τη σφραγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Η βιωσιμότητα των πιάτων, η εποχικότητα και η εντοπιό- τητα των πρώτων υλών αλλά και οι νέες τάσεις και καινο- τομίες στην εστίαση αναδεί- χθηκαν μέσα από μία σειρά παρουσιάσεων, εισηγήσεων αλλά και εντυπωσιακών live cooking shows, κατά τη διάρκεια του Gastronomy Forum στο Hall 4. Ανάμεσα στις ομιλίες και παρουσιάσεις σημειώσαμε αυτές του executive chef Τόλη Τάσου, του ambassador της Ελληνικής Γαστρο- νομίας κ. Μίλτου Καρούμπα και του chef Γιάννη Λήνα που μίλησαν για το θέμα της μείωσης της σπατάλης τρο- φίμων στις κουζίνες. Επίσης, αξίζει να ανα- φερθούμε στη βράβευ- ση των «Καλύτερων γαστρονομικών προο- ρισμών-εστιατόριων» για το 2022, όπου τιμή- θηκαν από την έκθεση HORECA σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμα- γείρων Ελλάδος, εστια- τόρια που αποτελούν από μόνα τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς και έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, αλλά και του ίδιου του τόπου. Βραβεύτηκε η κυρία Σοφία Δημακοπούλου για την «Αξιώ- τισσα» στη Νάξο, ο κ. Γιάννης Γαβαλάς για την «Αρακλειά» στο μικρό νησί της Ηρακλειάς και ο κ. Βαγγέλης Μπιλιμπάς για την «Αφροδίτη» στη Σάμο, η οποία φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=