Greek Vegan 10

GALETTE ME ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ BLUEBERRIES ΥΛΙΚΆ Για τη ζύμη: • 1/2 κούπα βούτυρο φυτικό • 1 3/4 κούπα αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις • 1 κ.σ ζάχαρη • 1 κ.γ αλάτι • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου ΥΛΙΚΆ Για τη γέμιση: • 1 κούπα μπλούμπερις • 2 ροδάκινα φρέσκα, κομμένα σε φέτες, χωρίς φλούδα • 1/3 κούπα ζάχαρη • 1 βανίλια • 1/2 χυμό λεμόνι • 1 κ.σ κορν φλάουρ ΕΚΤΈΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Για τη ζύμη: Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας το βούτυρο με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελάχιστα μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο με έναν πλάστη. ΕΚΤΈΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Τα απλώνουμε στην ανοιγμένη ζύμη, αφήνοντας 2 εκατοστά ελεύθερα από τις άκρες. ΣΥΝΘΕΣΗ Διπλώνουμε την κάθε πλευρά αφήνοντας το κέντρο ακάλυπτο. Προαιρετικά αλείφουμε βούτυρο στο στεφάνι και προσθέτουμε ζάχαρη κρυσταλλική. Ψήνουμε στους 200°C για 25 λεπτά. 40

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=