Greek Vegan 10

92 ΣΟΥΠΑ ΜOΒ ΠΑΤΑΤΑΣ με κρέμα καρυδιού και δεντρολίβανο Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 6 ΥΛΙΚΆ • 1 κιλό μοβ πατάτες • 2 κρεμμύδια • 2 σκελίδες σκόρδο • 150 γραμμ. καρύδια • 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι • 6 κ.σ. ελαιόλαδο • Χυμό από ένα μικρό λεμόνι • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε όλες τις πατάτες, κόβουμε τις περισσότερες σε χοντρά κομμάτια και λίγες από τις πατάτες σε κυβάκια. 2. Βάζουμε τα χοντρά κομμάτια από τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μια μία κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Κατόπιν πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ τα βρασμένα υλικά μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη κρεμώδη σούπα. 3. Μουλιάζουμε τα 100 γραμμ. καρύδια για τουλάχιστον 2 ώρες και στη συνέχεια τα χτυπάμε καλά στο μπλέντερ με 200 γραμμ. νερό. Σουρώνουμε με τουλουπάνι και κρατάμε την κρέμα. 4. Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα καρυδιού, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. 5. Τηγανίζουμε ή ψήνουμε στον φούρνο τους κύβους πατάτας μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. 6. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο με κυβάκια πατάτας και ολόκληρα καρύδια.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=