Greek Vegan 10

93 ΣΟΎΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΊΔΙ ΜΕ ΜΑΣΤΊΧΑ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Μερίδες: 4 ΥΛΙΚΆ • 1 μεσαίο κουνουπίδι • 1 μικρό κρεμμύδι • 1/2 κ.γ. τριμμένη μαστίχα • 1 φλιτζ. Γάλα καρύδας • 3+2 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού • 1 πιπεριά τσίλι, χωρίς τα σπόρια • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Αφαιρούμε το κοτσάνι από το κουνουπίδι. 2. Κόβουμε τα φύλλα και μερικά φιλέτα κουνουπιδιού τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Tα απλώνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά. 3. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκέτα, το κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά. 4. Προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό και βράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κουνουπίδι. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ (ή με ραβδομπλέντερ) και λιώνουμε τελείως όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε μαστίχα, γάλα καρύδας, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. 5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. 6. Σερβίρουμε με λίγα φύλλα και φιλέτα κουνουπιδιού.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=