Greek Vegan 10

94 NΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Μερίδες: 4 ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΌΝΣ • 6 φέτες ψωμί του τοστ • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • 1/3 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι • 1 πρέζα αλάτι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΎΠΑ • 6 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε τέταρτα • 1/4 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες • 1/3 κ.γ. ρίγανη • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό ή 4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα • 6 κ.σ ελαιόλαδο • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Αφαιρούμε την κόρα και κόβουμε το ψωμί σε κύβους. 2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. 3. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε τα κρουτόνς, για 5 περίπου λεπτά ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά προσθέτοντας στο τέλος 1 λίτρο νερό. Βράζουμε για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε όλα τα υλικά και ταπολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ εάν έχουμε ή χρησιμοποιούμε ένα κανονικό μπλέντερ. 2. Προσθέτουμε ρίγανη, βασιλικό αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για άλλα δύο λεπτά. Η ντοματόσουπά μας είναι έτοιμη!

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=