Greek Vegan 10

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΆΛΑ ΚΑΡΎΔΑΣ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Μερίδες: 5-6 ΥΛΙΚΆ • 1 πακέτο (500 γραμμ.) μανιτάρια λευκά, τα κοτσάνια κομμένα σε ροδέλες και το υπόλοιπο σε φέτες • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού • 6 κ.σ. ελαιόλαδο • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά • 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο • 1 φλιτζ. γάλα καρύδας • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια (χωρίς τα κοτσάνια), το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. 2. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε ένα λίτρο νερό και βράζουμε για δέκα λεπτά. 3. Με το ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ λιώνουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, διατροφική μαγιά, λεμόνι, ρίγανη και αλάτι πιπέρι 4. Βράζουμε άλλα 5 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντάς το. 5. Σερβίρουμε αμέσως με τις ροδέλες από τα ωμά μανιτάρια 95

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=