Greek Vegan 10

96 ΣΟΎΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΏΝ ΜΕ ΛΕΥΚΌ ΜΊΣΟ Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 3-4 ΥΛΙΚΆ • 90 γραμμ. λευκό μίσο • 150 γραμμ. λευκό φυτικό τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους • 2 καρότα ψιλοκομμένα • 2 κολοκυθάκια χοντροκομμένα • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4 • 1 πατάτα ψιλοκομμένη • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ • 2 φύλλα φύκια κόμπου • 4 κ.σ σησαμέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι * Χυμό από μισό λάιμ • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε έλα λίτρο νερό βράζουμε τα λαχανικά εκτός από τoν φρέσκο κόλιανδρο. Μόλις μαλακώσουν τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός. 2. Προσθέτουμε το τυρί, το λάδι, το κόμπου και το λάιμ. 3. Βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. 4. Αφού κατεβάσουμε το μείγμα από τη φωτιά προσθέτουμε το μίσο και ανακατεύουμε. 5. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και κρουτόνς.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=