Greek Vegan 10

97 ΣΟΎΠΑ ΜΕ ΝΟΥΝΤΛΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΆ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά | Μερίδες: 4-5 ΥΛΙΚΆ • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο λέμον γκρας • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη • 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο • 1 φλιτζ. μανιτάρια shitake (λεντινούλες) ή ό,τι μανιτάρια θέλουμε, κομμένα σε λεπτές φέτες • 1 φλιτζ. μπουκετάκια μπρόκολου • 1 φλιτζ. πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες • 1 φλιτζ. ντοματίνια ή ντομάτες, κομμένες σε κύβους • 1/2 κονσέρβα (200 γραμμ.) γάλα καρύδας • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη • 3-4 κ.σ. σόγια σος • 1 κ.σ. χυμό λάιμ • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο • 4 κ.σ. σησαμέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι • 200 γραμμ. νουντλς ρυζιού ή σίτου ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα λαχανικά και τα μανιτάρια στο σησαμέλαιο, για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με τη σόγια σος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λάιμ και ανακατεύουμε. 2. Προσθέτουμε 1 ½ λίτρο νερό και βράζουμε για δέκα περίπου λεπτά. 3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. 4. Βάζουμε τα νουντλς σε βραστό νερό για 5 λεπτά. 5. Σερβίρουμε τα νουντλς στο πιάτο στη συνέχεια τη σούπα, ενώ ολοκληρώνουμε το σερβίρισμα πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=