Greek Vegan 11
VEGAN ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΦΕΛΛΑ ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ • 1 συσκευάσια noodles • 40γρ. πορτσίνι αποξηραμένο • 300γρ. μανιτάρια (λευκά & πλευρώτους) • 50ml ελαιόλαδο • 1 λεμόνι • Ξύσμα από 1 λεμονι • 2 κ.γ. θυμάρι • 1 κ.γ κύμινο • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα • 1 σκ. σκόρδο • 1 κ.γ. αλατι • 1/2 κ.γ. πιπέρι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΆΤΕΣ • 4 μεσαίες πατάτες • 20γρ.μουστάρδα • 20γρ. λευκό κρασί • 1 λεμόνι • 2 σκ. σκόρδο • 1κ.γ. αλάτι • 1/2 κ.γ. πιπέρι • 1 κ.γ. ρίγανη • 30γρ. ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα πορτσίνι σε 300ml ζεστό νερό. Τα αφήνουμε 10 λεπτά και τα αφαιρούμε από το νερό. Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στον ζωμό από τα πορτσίνι προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μανιτάρια. Κόβουμε τα μανιτάρια σε πάχος ενός εκατοστού περίπου και τα προσθέτουμε στη μαρινάδα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Βάζουμε τα noodles για 4 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε. Παίρνουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι για να περάσουμε τα μανιτάρια. Ξεκινάμε και περνάμε ένα μανιτάρι από τη μαρινάδα κι ένα πορτσίνι εναλλάξ, μέχρι να γεμίσει το σουβλάκι. Παίρνουμε ένα-ένα τα noodles και τα περνάμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε γύρω από τα μανιτάρια, μέχρι να τα έχουμε καλύψει. Σε ένα ταψί βάζουμε τα καλαμάκια με λίγη μαρινάδα από πάνω και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 170 ο μέχρι να τραγανίσουν. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες και ανακατεύουμε. Κόβουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, στους 180 ο . 56
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=