Greek Vegan 11

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ CHEF ΝΙΚΟ ΓΑΪΤΑΝΟ ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ • 1/2 κιλό μανιτάρια • 1/2 κ.γ. θυμάρι • 1/4 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο • 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1 φλιτζ. νερό • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο • Αλάτι/ πιπέρι κατά βούληση ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΎΠΑ • 2 μεσαίες πατάτες • 2 μεσαία καρότα • 2 μεσαία κολοκυθάκια • 1 μεγάλο κρεμμύδι • 1/2 φλιτζ. • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί • Ψιλοκομμένο σέλινο • 1/2 ψιλοκομμένο άνηθο • 6 κ.σ. ελαιόλαδο • 2 ώριμα αβοκάντο • Χυμό από 2 λεμόνια • 5-6 φλιτζ. νερό • Αλάτι πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το ρύζι στο 1 φλιτζάνι νερό σε χαμηλή φωτιά . Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Απλώνουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο για 30 λεπτά. Αφήνουμε τα μανιτάρια λίγο να κρυώσουν και τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μανιτάρια, ρύζι, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και ψήνουμε στους 180 ο για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να σφίξουν και να κάνουν κρούστα. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια να κρυώσουν ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε σε μικρούς κύβους πατάτες, καρότα και κολοκυθάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε αβοκάντο, λεμόνι και 1/2 φλιτζάνι από τον ζωμό μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα στη σούπα, ανακατεύουμε και βράζουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε 5 λεπτά πριν σερβίρουμε. 60

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=