Greek Vegan 11
ΓΕΜΙΣΤΌ ΡΟΛΌ ΑΠΌ ΚΙΜΆ ΡΟΒΊΤΣΑΣ & πατάτες baby με φρέσκο σκόρδο ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΑ ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΆΤΕΣ BABY: • 15 τεμ. πατάτες baby • 2 φρέσκα σκόρδα ολόκληρα, κομμένα σε ροδέλες • 1 σκελίδα σκόρδο ξερό, ψιλοκομμένο • 1 μικρό ματσάκι φρέσκια ρίγανη • 2 κ.γ. μουστάρδα υγρή • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα • ξύσμα από 1/2 λεμόνι • χυμό από 1 λεμόνι • 1 πρέζα αλάτι & πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπλένω τις πατάτες καλά και τις βράζω με τη φλούδα, σε αλατισμένο νερό, για 10’. Σουρώνω και αφήνω στην άκρη. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο βάζω το φρέσκο σκόρδο σε ροδέλες και το ξερό σκόρδο ψιλοκομμένο μαζί με την φρέσκια ρίγανη και σοτάρω, προσθέτοντας διαδοχικά τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού και τέλος τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύω ελαφρώς μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Σε ταψί βάζω τις πατάτες και τις πατάω με τον πάτο ενός ποτηριού ή με την παλάμη μου, τις περιχύνω με το μείγμα που έφτιαξα στο τηγάνι, συμπληρώνω εάν χρειάζεται λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο για 30-35’ ή μέχρι να ροδίσουν. 66
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=