Greek Vegan 11
TOFU SCHNITZEL 200γρ. σκληρό tofu Για τη μαρινάδα: • 3 κ.σ. σόγια σος • 1/4 κ.γ. υγρός καπνός • 1 κ.σ umami paste clearspring • 1 κ.σ. barbeque sauce • 1 κ.γ κρεμμύδι σκόνη ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Βάζουμε το τόφου στην κατάψυξη να παγώσει 2 ημέρες πριν κάνουμε τη συνταγή και αφού παγώσει το μεταφέρουμε στο ψυγείο ώστε να αποψυχθεί ομαλά. Την επόμενη ημέρα, αφού ξεπαγώσει, κόβουμε το τόφου στη μέση κατά μήκος και το τυλίγουμε σε μια καθαρή πετσέτα και τοποθετούμε βάρος από πάνω του ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια νερού. Αφήνουμε σε αυτή την κατάσταση για τουλαχιστον 1 ώρα. Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και με- ταφέρουμε σε ένα μικρό δοχείο που κλείνει με καπάκι. Προσθέτουμε το τόφου και απλώνουμε τη μαρινάδα πάνω σε αυτό ώστε να καλυ- φθούν όλες οι πλευρές. Βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο και το βράδυ γυρίζουμε πλευρά στο τόφου και απλώνουμε πάλι τη μαρινάδα. Για το πανάρισμα: • 1/4 φλιτζάνι βρώμη αλεσμένη • 1/4 φλιτζάνι κορν φλέικς αλεσμένα • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη • 1/2 κ.γ. σκόρδο • 200γρ. φυτικό γιαούρτι Greek Style • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις • Λάδι για τηγάνισμα ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τη βρώμη, τα κορν φλέικς, το μείγμα μπαχαρικών, τη διατροφική μαγιά και τη σκόνη κρεμμύδι και σκόρδο και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε το γιαούρτι και σε ένα άλλο το αλεύρι. Σε ένα μι- κρό κατσαρολάκι βάζουμε αρκετό λάδι ώστε να κολυμπήσει σε αυτό το τόφου, όπως θα γινό- ταν σε μια φριτέζα. Περνάμε πρώτα το τόφου από το αλεύρι, έπειτα από το γιαούρτι και τέ- λος στο μείγμα δημητριακών και μπαχαρικών. Εάν επιθυμούμε διπλό πανάρισμα περνάμε πάλι άλλη μια στρώση γιαούρτι και μείγμα μπαχαρικών. Βάζουμε το τόφου στο κατσαρο- λάκι και τηγανίζουμε για περίπου 4-5 λεπτά αναποδογυρίζοντάς το μέσα στο τηγάνι. Όταν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα σε όλες τις πλευρές το αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα ή αράχνη και το τοποθετούμε σε μια σχάρα ώστε να φύγει η περίσσεια λαδιού αλλά και να παίρνει αέρα ώστε να μην πανιάσει. 69
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=