Greek Vegan 11
ΣΑΛΆΤΑ ΜΕ ΦΑΚΈΣ ΜΠΕΛΟΎΓΚΑ και ρολό τόφου με αρώματα θάλασσας ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟ ΥΛΙΚΆ • 1 φλιτζάνι φακές μπελούγκα • 3 μεσαία καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια. • 1 ραπανάκι ψιλοκομμένο • 1 ωμό καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους • 4 ντοματίνια κομμένα σε μικρούς κύβους • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο • Ξύσμα από ένα λεμόνι ΥΛΙΚΆ • 3 βρασμένα καρότα • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι καρύδας • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού • 1 κ.σ. μουστάρδα • 4 κ.σ. ελαιόλαδο • 5-7 φύλλα φρέσκου δυόσμου • 1 κ.γ. ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι • Αλάτι πιπέρι κατά βούληση. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε για 20 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά τις φακές μαζί με τα καρότα. Βάζουμε σε ένα μπολ τις φακές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φρέσκα υλικά. Βάζουμε και το dressing και ανακατεύουμε. ΥΛΙΚΆ • 200γρ. τόφου ΜΑΡΙΝΑΔΑ: • 3 φύλλα νόρι • 2 κ.σ σόγια σος • 4 κ.σ. σησαμέλαιο • 2 κ.γ ξίδι • 1κ.γ ρίγανη • 1κ.γ σκόρδο σκόνη • Λίγο αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τα φύλλα νόρι σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τη μαρινάδα. Κόβουμε το τόφου σε λεπτές λωρίδες και το προσθέτουμε στη μαρινάδα για 2 ώρες το λιγότερο. Τοποθετούμε μια μεμβράνη σε μία επιφάνεια, και βάζουμε λωρίδες τόφου σε 3 στρώσεις τη μία λωρίδα πάνω στην άλλη και το τυλίγουμε σφιχτά σαν ρολάκι. Το σφίγγουμε και τυλίγουμε τις άκρες. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Βγάζουμε το ρολό τόφου από την κατάψυξη. κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 3-4 εκατοστών και το σοτάρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά τα όλα υλικά για το dressing. Αν βγει πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναχτυπάμε. 70 DRESSING ΚΑΡΟΤΟΥ ΡΟΛΑΚΙ ΤΟΦΟΥ
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=