Greek Vegan 11
ΠΑΣΧΑΛΙΝΆ ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΥΛΙΚΆ ● 120ml ελαιόλαδο ● 180ml ηλιέλαιο ● 270ml χυμό πορτοκαλιού ● ξύσμα από ένα πορτοκάλι και μισό λεμόνι ● 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ● 90ml κονιάκ ή ούζο ή ρούμι ● 1 & 1/2 κ. γ. baking powder ● 1 κ.γ. σόδα μαγειρική ● 1 βανίλια ή 1/2 κ.γ. μαστίχα ● 900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ● 3-4 κ.σ. φυτικό ρόφημα της αρεσκείας μας ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, το ξύσμα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. 2. Ενσωματώνουμε με το υγρό μας μείγμα το αλεύρι με το baking και τη βανίλια και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. 3. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στα σχήματα που μας αρέσουν και με ένα πινέλο τα περνάμε ελαφρώς με το φυτικό ρόφημα. Τα ψήνουμε στους 180 o C στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 4. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. 5. Διατηρούνται κλεισμένα αεροστεγώς για 15 μέρες. 90
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=