Greek Vegan 11
ΣΟΚΟΛΑΤΌΠΙΤΑ ΥΛΙΚΆ ● 370ml χυμό πορτοκάλι ● 130ml ηλιέλαιο ● ξύσμα από 1 πορτοκάλι ● 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ● 50γρ. κακάο ● 350γρ. ζάχαρη καρύδας ● 2 κ.σ. ξίδι ● 450γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ● 2 κ.γ. σόδα μαγειρική ● 11 κ.γ. baking powder ● 1 πρέζα αλάτι ● 200γρ. κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη ● 300γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ● 300ml φυτικό ρόφημα της αρεσκείας μας ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά μας με τη σόδα, το baking και τη ζάχαρη καρύδας. 2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το ξίδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με την ψιλοκομμένη σοκολάτα. 3. Ψήνουμε στους 180 ο C για 35 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. 1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με το φυτικό γάλα. 2. Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι στο κέικ και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το κόψουμε. Για τη σάλτσα σοκολάτας: Για τη σάλτσα σοκολάτας: 91
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=