Greek Vegan 11

ΠΑΣΧΑΛΙΝΌ ΤΣΟΥΡΈΚΙ ΥΛΙΚΆ ● 100γρ. φυτικό βούτυρο ● 175ml γάλα αμυγδάλου ● 150ml χυμό πορτοκαλιού + 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο ● 150γρ. ζάχαρη ● 40γρ. μαγιά νωπή ● 650γρ. αλεύρι για τσουρέκι ● Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ● 1 κ.γ. κακουλέ τριμμένο ● 1 κ.γ. μαχλέπι τριμμένο ● 1 κ.γ. μαστίχα τριμμένη ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το φυτικό γάλα. 2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τον λιναρόσπορο και τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά. 3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το ξύσμα, τα αρωματικά μας και το μείγμα με τη μαγιά. Ζυμώνουμε μέχρι το τσουρέκι να ξεκολλάει από τον κάδο. Σκεπάζουμε το τσουρέκι και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1-1,5 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 4. Πλάθουμε το τσουρέκι μας στο επιθυμητό σχήμα και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για 30 με 40 λεπτά. 5. Ψεκάζουμε το τσουρέκι μας με λίγο νερό ή φυτικό γάλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. 6. Το ψήνουμε στους 180 ο C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. 92

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=