Greek Vegan 11

ΣΆΜΑΛΙ ΥΛΙΚΆ Για το κέικ: ● 300γρ. σιμιγδάλι ψιλό ● 150γρ. σιμιγδάλι χοντρό ● 150γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική ● 300ml σόδα ή ανθρακούχο νερό ● 300ml λεμονάδα ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό ● 3 κ.σ. baking powder ● 1 κ.γ. μαστίχα Για το σιρόπι: ● 600γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική ● 500ml νερό ● 20ml χυμό λεμόνι ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Ανακατεύουμε τα σιμιγδάλια, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και το baking και προσθέτουμε τη σόδα και τη λεμονάδα. Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί 28εκ. και το αφήνουμε στην άκρη για 3 ώρες, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. 2. Ψήνουμε το σάμαλι για 40΄στους 170 o C. 3. Στα τελευταία 10΄ψησίματος βράζουμε το σιρόπι. 4. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι και το νερό για 2΄. 5. Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο ζεστό γλυκό, αφού το χαράξουμε. 93

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=