Greek Vegan 11
CARROT CAKE ΥΛΙΚΆ Για το frosting: ● 400γρ. φυτικό τυρί κρέμα ● 70ml σιρόπι αγαύης ● 150ml κρέμα καρύδας παγωμένη αποβραδίς ή vegan κρέμα γάλακτος (για ζαχαροπλαστική χρήση) χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί. ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Χτυπάμε το φυτικό τυρί με το σιρόπι αγαύης και προσθέτουμε τη σαντιγί. Κόβουμε το κέικ στη μέση και χωρίζουμε το frosting σε δύο δόσεις – μια για ενδιάμεσα στα 2 κέικ και μία για από πάνω. 2. Στολίζουμε το κέικ μας με σταφίδες και καρύδια και το σερβίρουμε αφού παγώσει στο ψυγείο για 5 ώρες. ΥΛΙΚΆ Για το κέικ: ● 300γρ. καστανή ζάχαρη ● 100γρ. λευκή ζάχαρη ● 240ml λάδι καρύδας ● 200ml χυμό πορτοκαλιού ● 150γρ. μήλο τριμμένο στον τρίφτη ● 250γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη ● 100γρ. σταφίδα ξανθή ● 100γρ. σταφίδα μαύρη ● 100γρ. καρύδια ● 2 κ.σ. baking powder ● 350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ● 1 κ.γ. κανέλα ● 1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι καρύδας, τον χυμό πορτοκαλιού, τις ζάχαρες, το baking, την κανέλα, το γαρίφαλο, τα καρότα και τα μήλα. 2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ψήνουμε το κέικ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 45΄ στους 180 o C. 3. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. 94
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=