Greek Vegan 12

TΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΥΛΙΚΆ Για την τάρτα: • 180 γρ. αλεύρι γ.ό.χ • 20 γρ. κακάο σκόνη • 150 γρ. βούτυρο παγωμένο • 2 κ.σ. κρύο νερό • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη • 1/2 κ.γ. μηλόξιδο • 1/4 κ.γ. αλάτι ΥΛΙΚΆ Για την γκανάζ σοκολάτας: • 250 γρ. vegan κρέμα γάλακτος • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη • 1/4 κ.γ. αλάτι ΕΚΤΈΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο και τα θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το πλάσιμο μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι και μόλις σταματήσουμε να βλέπουμε αλεύρι σταματάμε. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20’ στο ψυγείο. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε στη διάμετρο του ταψιού όπου θα ψήσουμε.   Μεταφέρουμε στο ταψί. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο της ζύμης. Βάζουμε στην επιφάνεια της τάρτας λαδόκολλα και όσπρια ή ρύζι για βάρος και ψήνουμε για 10’ ανάλογα το φούρνο. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 5’. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. ΕΚΤΈΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το αλάτι. Περιμένουμε μισό λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. ΣΥΝΘΕΣΗ Στην τάρτα τοποθετούμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο χωρίς το σιρόπι του. Περιχύνουμε με την γκανάζ σοκολάτας. Ξύνουμε κουβερτούρα με έναν τρίφτη ή κοσκινίζουμε κακάο. Ξεκουράζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. 38

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=