Greek Vegan 12

ΜΑΦΙΝ ΛΕΒΑΝΤΑΣ ΥΛΙΚΆ Για τα κέικ: • 3 1/4 φλ. αλεύρι γ.ό.χ. • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη • 2 φλιτζ. φυτικό γάλα • 1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο • 1 κ.σ. μηλόξιδο • 1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ • 5 κ.σ. αποξηραμένα φύλλα λεβάντας τριμμένα στο μπλέντερ ΥΛΙΚΆ Για το γλάσο: • 120 γρ. ζάχαρη άχνη • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι • Χρώμα ζαχαροπλαστικής μοβ/λιλά ΕΚΤΈΛΕΣΗ Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Μεριδοποιούμε σε θήκες για μάφιν. Ψήνουμε στους 175° C για 20 λεπτά. ΕΚΤΈΛΕΣΗ Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. ΣΥΝΘΕΣΗ Περιχύνουμε το γλάσο στα μάφιν που έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 42

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=