Greek Vegan 12

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΥΛΙΚΆ Για τα σαβαγιάρ: • 112 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη • 250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ • 120 ml φυτικό γάλα • 1 βανίλια • 60 γρ. άχνη για πασπάλισμα ΥΛΙΚΆ Για την κρέμα • 400 γρ. φυτικό τυρί κρέμα • Άχνη ζάχαρη (όσο γλυκό μας αρέσει) • 4 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο • 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ καφέ • 1 κ.γ. βανίλια • 1/4 κ.γ. αλάτι • 40 ml καφέ εσπρέσο ΥΛΙΚΆ Μείγμα καφέ: • 4 δόσεις καφέ εσπρέσο • 100 ml νερό • Σιρόπι αγαύης • Λικέρ καφέ (προαιρετικά) ΕΚΤΈΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ. Σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα, «κόβουμε» με το κορνέ μπισκότα μήκους περ. 4 εκ. και πάχους περ. 1 εκ. Πασπαλίζουμε άχνη πάνω σε κάθε μπισκότο. Ψήνουμε για 18-20’. ΕΚΤΈΛΕΣΗ Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. ΕΚΤΈΛΕΣΗ Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ για 3 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά. ΣΥΝΘΕΣΗ • Άφθονο κακάο για την επικάλυψη Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ για 3 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά. Στρώνουμε τα σαβαγιάρ και την κρέμα εναλλάξ σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με κακάο. 44

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=