Greek Vegan 12
ΣΚΡΑΜΠΛ ΤΌΦΟΥ & ΑΥΓΟΦΈΤΕΣ με σολωμό απο καρότο και πέστο σπαραγγιών ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΈΣΤΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙΏΝ • 120 γρ. κοτσάνια σπαραγγιών • 50 γρ. ελαιόλαδο • 30 γρ. παρμεζάνα • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης • 50 γρ. νερό • 7 γρ. αποξηραμένο σκόρδο • 1 κ.σ. αποξηραμένο άγριο σκόρδο • 1/2 κ.γ. αλάτι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ HOLLANDAISE • 300 γρ. silken τόφου • 120 γρ. βούτυρο • 1/2 κ.γ. κουρκουμά • 15 γρ. ή 2 κ.σ. διατροφική μαγιά • 1 κ.γ. μουστάρδα • 1 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού • Αλάτι κατά βούληση • 1 πρέζα αλάτι Kala Namak ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ SILKEN ΤΌΦΟΥ • 180 γρ. silken τόφου • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού • 1/2 κ.γ. αλάτι • 1/2 κ.γ. κουρκουμά • 70 γρ. κρέμα ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΓΟΦΈΤΕΣ • 110 γρ. κρέμα τόφου • 10 γρ. παρμεζάνα • 20 γρ. κρέμα • 25 γρ. φαρίνα • 1/3 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο • 1/3 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι • 4 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα • 2 κ.σ. βούτυρο • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ TON ΣΟΛΩΜΌ ΑΠΌ ΚΑΡΌΤΟ • 4 μεσαία καρότα • 4 φύλλα νόρι • 100 γρ. ηλιέλαιο • 15 γρ. λινέλαιο • 15 γρ. χυμό λεμόνι • 15 γρ. σόγια σος • 15 γρ. αλάτι • 3 γρ. φύκια kelp • 2 γρ. φύκια hijiki • 2 γρ. σκόνη καπνού ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ TO ΜΕΙΓΜΑ ΣΚΡΑΜΠΛ ΤΌΦΟΥ • 80 γρ. τόφου japanese style • 110 γρ. κρέμα silken τόφου • 10 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ TO ΣΚΡΑΜΠΛ ΤΌΦΟΥ • Το μείγμα για το σκραμπλ • 1/2 σολωμό από καρότο κομμένο σε κύβους • 4 ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο • 2 κ.σ. βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε ελαφρά τα κοτσάνια από τα σπαράγγια. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί, το λάδι και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο μαζί με το λάδι. Βουτάμε κάθε φέτα ψωμιού στο μείγμα και την τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα νόρι σε ένα μπολ. Βάζουμε τα καρότα στη μαρινάδα και τα αφήνουμε μία ημέρα στο ψυγείο. Σε ένα ταψί βάζουμε στον πάτο τα δύο φύλλα νόρι. Απλώνουμε τα καρότα μαζί με τη μαρινάδα και βάζουμε από πάνω τα άλλα δύο φύλλα νόρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180⁰ C για μία ώρα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβουμε με τα χέρια μας το τόφου. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το μείγμα για το σκραμπλ. Προσθέτουμε το σολωμό από καρότο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Λίγο πριν κατεβάσουμε προσθέτουμε ντοματίνια και κρεμμυδάκι. 88
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=