Greek Vegan 12

VEGAN ΚΑΛΑΜΑΡΆΚΙΑ και vegan ταραμοσαλάτα ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΛΑΜΑΡΆΚΙΑ» • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους • 2 κ.σ. σόγια σος • 3 κ.σ. φύκι νόρι τριμμένο • 1/2 χυμό από μικρό λεμόνι Για το πανάρισμα • 300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. • 2 κ.σ. φύκι νόρι τριμμένο • Αλάτι • 1 1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο για τηγάνισμα ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΆΤΑ» • 200 γρ. γάλα σόγιας • Χυμό από 1 λεμόνι • 3 κ.σ. φύκι νόρι τριμμένο • 1 μικρή πατάτα βρασμένη • 1 μικρό κρεμμύδι • 1 κ.σ. τριμμένο παντζάρι • 200 γρ. ηλιέλαιο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε 5 φύλλα για σούσι νόρι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν τρίμμα. Κόβουμε με το χέρι τα πλευρώτους σε μικρές λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το τριμμένο νόρι, τη σόγια σος και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάνε τα υλικά παντού για να μαριναριστούν. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το φύκι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα μαριναρισμένα μανιτάρια στο μείγμα για πανάρισμα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα μανιτάρια τινάζοντας πρώτα ελαφρά να φύγει το πολύ αλεύρι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στραγγίζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα ψηλό και στενό σκεύος σαν ποτήρι βάζουμε το γάλα σόγιας, το λεμόνι, το τριμμένο φύκι νόρι, την πατάτα, το κρεμμύδι και το παντζάρι και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ ρίχνοντας σταδιακά το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει σαν μαγιονέζα. (Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ μπορείτε να το χτυπήσετε σε μίξερ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.) Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα το λιγότερο για να σφίξει. 90

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=